SiyasetÇin'le stratejik diyalog başlatılıyor

Çin'le stratejik diyalog başlatılıyor

10.06.2016 - 15:19 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Çin arasında stratejik diyalog toplantısı yapılacak. Dışişleri Feridun Sinirlioğlu ile Çin Halk Cumhuriyeti Kıdemli Bakan Yardımcısı Zhang Yesui'nın başkanlığındaki Stratejik Diyalog toplantısı, pazartesi günü Pekin'de yapılacak.Toplantıda, Türkiye ile Çin arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile IŞİD terörü de ele alınacak.

Çinle stratejik diyalog başlatılıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıyla ilgili şu bilgiler verildi:

Haberin Devamı

"Sayın Müsteşarımız, ÇHC Kıdemli Bakan Yardımcısı Zhang Yesui ile gerçekleştireceği "Stratejik Diyalog Toplantısı” çerçevesinde 12-14 Haziran 2016 tarihleri arasında Pekin'i ziyaret edecektir. Toplantıda Türkiye-ÇHC ikili ilişkilerinin yanısıra Suriye, Irak'taki durum ve DEAŞ tehdidi başta olmak üzere bölgesel ve küresel meselelerin ele alınması öngörülmektedir.

Sayın Müsteşarımız ziyaret kapsamında ÇHC Dışişleri Bakanı Wang Yi tarafından da kabul edilecektir.

Stratejik Diyalog Toplantısı çerçevesinde düzenlenecek Türkiye-ÇHC Ortak Çalışma Grubu Toplantısı’na Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Salim Esenli ile ÇHC Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming başkanlık edeceklerdir. Türkiye-ÇHC Başbakan Yardımcıları Düzeyindeki Hükümetlerarası Mekanizma’nın ilk toplantısına hazırlık niteliğindeki Çalışma Grubu'nda, Güvenlik ve Terörizm/Organize Suçlarla Mücadele, Siyaset Planlama ve Bölgesel Konular ile İkili İlişkiler ve Uluslararası Kuruluşlarda İşbirliği ele alınacaktır."