Çiftçilerden iyi karpuz seçme yöntemi
Karpuzu kim sevmez ki! İşte tecrübeli çiftçilerden en iyi karpuzu seçme yöntemleri...
1

Karpuzdaki sarı bölge karpuzun toprağa değdiği yerdir. Beyaz değil sarı veya açık sarı lekeli karpuzu tercih edin. Bu lekeler karpuzun olgunluk derecesini gösterir.
2

Karpuzdaki örümcek ağı benzeri yerler arıların karpuz çiçeklerini döllerken dokunduğu yerlere işarete eder. Ne kadar örümcek ağı lekesi varsa o kadar fazla arı döllemiş demektir ve karpuz daha tatlı demektir.
3

Karpuzun sapının kuru olması olgun olduğunu gösterir. Eğer sapı yeşilse yeni koparılmış demektir ve olgunlaşmayacağı manasına gelir.
4

Karpuzun ağırlığı da önemlidir. En ufak veya en büyük karpuzları tercih etmeyin. Ortalama boydaki bir karpuz seçmek daha mantıklıdır.
5
