EkonomiCesur PİLOT aranıyor

Cesur PİLOT aranıyor

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Girişim hızlandırma programı PİLOT’un etkinliğinde konuşan Türk Telekom’un yeni CEO’su Paul Doany, “İnovasyon ve girişimcilik ekonominin itici gücü. Girişimcilerin cesaretinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi

Cesur  PİLOT aranıyor

Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı PİLOT, dördüncü dönem mezunlarını verdi. PİLOT’un dördüncü döneminden, Datapare, Ekmob, Jetract, Mentalup, Mihmandar ve Teleporter girişimleri çıktı. ‘Demo Day’ etkinliğinde, programdan mezun olan altı PİLOT girişimi, ‘büyük veri, sanal gerçeklik (VR), mobil uygulamalar, B2B çözümleri ve eğitim teknolojileri’ alanlarındaki projelerini tanıttı. Program sonunda her girişim, 75’er bin TL’lik nakit desteği almaya hak kazandı.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu kaydetti. Türkiye’de girişimciliğe en çok destek veren şirketlerden biri olduklarını ve ekosistemi büyütmeye devam edeceklerini belirten Doany, “İş birlikleri ile büyüyeceğiz ve girişimler de bunun doğal bir parçası olacak” dedi.

Doany, geleneksel şirketlerin en iyi ihtimalle yaptıkları işi geliştirdiklerini ve genellikle değişim için gereken cesarete sahip olmadıklarını vurguladı. Paul Doany, “Girişimler ise geleceğe odaklanırlar ve risk almaktan çekinmezler. Bu noktada her ikisinin birbirine ihtiyacı var. Bizler, onların yenilikçiliğinden ve çevikliğinden faydalanırken, onlar da bizim altyapılarımızdan ve piyasaya erişim gücümüzden faydalanıyorlar. Girişimlerin bizim deneyimimizden faydalanacağı çok şey olduğu gibi bizim de onların cesaretinden öğreneceğimiz çok şey var” diye konuştu.

1.500 başvuru geldi

Haberin Devamı

Dördüncü dönemi tamamlanan PİLOT’a bugüne kadar toplam 1.500’e yakın başvuru alındı. Programdan toplam 35 girişim mezun oldu. Mezun olan 35 girişime toplam 1.2 milyon TL nakit desteği sağlandı.

Program kapsamında girişimler, 12 hafta boyunca Türk Telekom’un alanında uzman profesyonellerinden, girişimcilik ekosisteminin önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden toplam 240 saat birebir mentorluk aldılar. Girişimler aynı zamanda yalın girişim, kullanıcı deneyimi, dijital pazarlama ve yatırımcı sunumu gibi konularda toplam 80 saat eğitim gördüler. Program kapsamında ofis alanı imkânı, 100 bin dolar değerinde bulut hizmetleri, mobil iletişim paketi ve projelerinin tanıtımı için iletişim desteği gibi imkanlardan faydalanan girişimler ayrıca TT ile işbirliği fırsatı yakaladılar.

Haberin Devamı

Dört girişim mezun oldu

PİLOT 4. dönem mezunları şöyle:

Datapare: E-ticaret firmalarının fiyat ve stok bilgilerini rakipleriyle gerçek zamanlı karşılaştırabilmelerini sağlayan iş analitiği platformu. Datapare ile firmalar, büyük veriyi işleyerek rakiplerinin aksiyonlarına göre fiyatlandırma yapabilirken, ürünlerini farklılaştırarak rekabet avantajı sağlayabiliyorlar.

Ekmob: Firmaların saha ekiplerinin, merkez ile iletişimini sağlayan SaaS-bulut çözümü. Firmalar, EKMOB ile performans yönetimi, görev ve takvim ataması, rota ve günlük iş planı takibi ve rakip analizi yapabiliyor.

Jetract: Büyük ölçekli firmalar için satınalma ve sözleşme yönetimi yazılımları sunan bulut tabanlı servis. Tüm mobil cihazlarla uyumlu. Firmalara, e-ihale, e-teklif, sözleşme yönetimi sağlıyor.

Mentalup: Çocukların hafıza, dikkat, odaklanma, görsel zekâ ve sözel zekâ gibi zihinsel becerilerini geliştirmesine ve potansiyellerini keşfetmesine yardımcı olan, eğlenceli ve bilimsel beyin egzersizleri içeren platform çözümü.
Mihmandar: Mekânsal Web; AVM, müze ve kampüs gibi mekânlarda, uygulama yüklemeden navigasyon ve mekânsal bilgilendirme sağlayan mikrolokasyon sistemi. Mihmandar ile interaktif haritalar standartlaştırılıyor.
Teleporter: Müzik ve spor etkinliklerini gerçek zamanlı olarak oradaymış gibi deneyimleten ve diğer kullanıcılarla etkinlik ortamında iletişime geçilebilmesini sağlayan, VR ve AR teknolojisine dayalı servis.