GündemCemaat okulları yerine ‘Maarif Vakfı’ geliyor

Cemaat okulları yerine ‘Maarif Vakfı’ geliyor

04.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “bugünden söylemeye gerek yok” diyerek ismini açıklamadığı yurtdışındaki cemaat okullarını kapatıp yerine yeni bir yapı kuracak vakfın adını dün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Maarif Vakfı” olarak açıkladı.

Cemaat okulları yerine ‘Maarif Vakfı’ geliyor

Avcı, Habertürk televizyonunda katıldığı programda cemaat okullarına ilişkin olarak “Bunlar kimsenin babasının malı değildir. Millet tarafından eğitim amaçlı olarak Türkiye’nin sesini duyurduğu düşünülerek desteklenmiş kurumlardır. Ama bir bütün içinde başka fonksiyonlar icra ettiler” ifadelerini kullandı.

Kapatma yerine dönüşüm
Söz konusu yapının bir vakıf olacağını belirten Avcı, “Yurtdışındaki okullar Maarif Vakfı adı altında eğitim verecek. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı elçiliklerle bağlantılı okullarımız var, Türk vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde açılan okullarımız, en başta bunlardan başlayarak bu ülkelerin mevzuatını dikkate alarak kapanması değil dönüştürülmesi. Gerçekten eğitim veren kurumlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Tüm dünyada faaliyet gösterecek” dedi. Vakfın dünyanın her yerinde yerel uzantıları olacağını dile getiren Avcı, “Oranın şartlarına uyum gösterecek yere uzantıları olacak. Maarif Vakfı kadroları için ihtiyaç olması halinde yerel kadrolardan da yararlanılacak” dedi.