Cadde Will Smith bin pişman! 'Hâlâ çok uğraşıyor'

Will Smith bin pişman! 'Hâlâ çok uğraşıyor'

02.08.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:

2022 Oscar Ödülleri Töreni'nde aktör Will Smith, eşi Jada Pinkett Smith'in sağlık sorunuyla ilgili espri yaptığı gerekçesiyle gecenin sunucusu komedyen Chris Rock'a tokat atmıştı. Smith, o günden beri gündemden düşmeyen olayla ilgili geçtiğimiz günlerde bir özür videosu yayınlamış ve "Kendimi adi biri olarak görmemeye çalışıyorum" demişti. Tüm bunların ardından People'a konuşan bir kaynak, Smith'in çok pişman olduğunu ve özür videosunu yayınlamasının sebebinin artık bunu yapmasının zamanının geldiğini hissetmesi olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Will Smith bin pişman Hâlâ çok uğraşıyor

Will Smith, 'King Richard' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı 94'üncü Oscar Ödül Töreni'ne tokat skandalıyla damga vurmuştu. Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in Alopesi hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili "Jada seni seviyorum, 'G.I. Jane 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde espri yapmıştı. Bunun üzerine Smith, oldukça sinirlenmişti. Ünlü aktör, şakalar üzerine sahneye çıkıp, Chirs Rock'a tokat atmış ve "Karımın adını ağzına alma!" demişti.

Haberin Devamı

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve, "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Will Smith'in, tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi ise dikkat çekmişti.

Will Smith bin pişman Hâlâ çok uğraşıyor

"ÇOK UTANDIM"

Yaşananların ardından sessizliğini bozan Smith, sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmış ve "Şiddet her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti.

"DAVRANIŞIM KABUL EDİLEMEZDİ"

Tokat skandalıyla ilgili Will Smith'ten beklenen hamle ise, geçtiğimiz günlerde geldi. Instagram ve YouTube hesaplarında paylaştığı altı dakikalık videoda pişmanlığını dile getiren oyuncu, bazı soruları cevapladı. Oscar’daki ödül konuşması sırasında neden Chris Rock’tan özür dilemediğiyle ilgili bir soruya Will Smith, “o an benim için her şey bulanıktı” cevabını verdi. Smith, şöyle devam etti:

Chris'e ulaştım ve bana gelen mesaj, henüz konuşmaya hazır olmadığı, hazır olduğunda bana ulaşacağıydı. Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım. Chris’in annesine ve ailesine de özür dilemek istiyorum. O an fark etmediğin şeylerden biri de bu hareketin ne kadar insanı kırabileceğiydi.

'DİĞER ADAYLARIN ANINI ÇALDIM'

Will Smith son üç ayını “O anda yaşananları tekrar tekrar düşünerek ve anlayarak” geçirdiğini belirterek, yaptığı davranışın doğru olduğunu hiçbir şekilde düşünmediğini söyledi. Smith ayrıca o gece orada bulunan diğer adaylara ve kazananlara yönelik “Anınızı çalmış olmak gerçekten kalbimi kırıyor. Üzgünüm demek yeterli değil” dedi.

Will Smith bin pişman Hâlâ çok uğraşıyor

"HATA YAPTIM VE KENDİMİ ADİ BİRİ OLARAK GÖRMEMEYE ÇALIŞIYORUM"

Daha önce kendisine hayranlığı olan ancak davranışından dolayı hayal kırıklığına uğrayanlara ne söyleyeceği sorulduğundaysa Will Smith, bunun en büyük travması olduğunu söyledi. Smith, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

İnsanları hayal kırıklığına uğrattığımda nefret ediyorum. İnsanların benim hakkımdaki izlenimlerini gerçekleştiremediğimi bilmek beni psikolojik ve duygusal olarak üzüyor. Yapmaya çalıştığım şey, kendimden utanmadan vicdan azabı duymaya çalışmak. Ben bir insanım. Hata yaptım ve kendimi adi biri olarak görmemeye çalışıyorum.

"JADA'NIN HİÇBİR İLGİSİ YOK"

Smith, tokat olayında eşi Jada’nın etkisi olup olmadığıyla ilgili soruya da “Bilirsin, kendi deneyimlerimden, Chris’le olan geçmişimden kendi başıma bir seçim yaptım. Jada’nın bununla hiçbir ilgisi yok şeklinde yanıt verdi.

"ÇOK PİŞMAN"

Tüm bunların ardından People'a konuşan bir kaynak; Smith hakkında "Will daha önce hiç birine tokat atmak gibi bir şey yapmamış bir insan olarak, bunun tekrar dönüşmek istemediği bir kişi olduğunun çok farkında. Çok pişman, hala çok uğraşıyor. O da bir insan, ve bir hata yaptı. Her zaman sahip olduğu aynı pozitiflikle ilerleyecek" ifadelerini kullandı.

İsmi paylaşılmayan kaynak, "Hayatınızı bir şey için kendinizi hırpalayarak geçirirseniz; pozitif, neşeli biri olduğunuzu bildiğiniz kişi olarak ilerlemeniz gerçekten zor olur. Şu an çok insancıl bir yerde, yaptığı hatayı kabul ediyor ve göz ardı etmeye çalışmıyor" şeklinde konuştu.

Will Smith bin pişman Hâlâ çok uğraşıyor

"ZAMANININ GELDİĞİNİ HİSSEDİYORDU"

Kaynak, Smith'in videoyu yayınlama kararına da değinerek, "Zaman geçmesi, aynı soruların sürekli sorulması ve insanların ondan haber almak istemeleri dışında hiçbir sebep yoktu" açıklamasını yaptı ve ekledi:

Haberin Devamı

Sadece zamanının geldiğini hissediyordu ve söylemek istediği daha çok şeyin olduğu bir yerdeydi. Will Sosyal medyadaki insanlarla her zaman doğrudan bir bağlantıya sahipti ve şimdi ortaya çıkıp bazı soruları yanıtlamanın uygun olduğunu düşündü. Ve soruları okuyarak dürüstçe cevapladı.

Kaynak ayrıca, Smith'in bir terapistle görüştüğünü de söyledi.

Yazarlar