Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akdeniz’e gemi seyahatlerinin en keyifli yönü, gittiğiniz şehirlerdeki gizemli, saklı mekanları keşfetmektir. İrfan Hürriyetoğlu yönetimindeki Wonder of the World gemisi ile yaptığım sonbahara geçiş gezisinde, yine Napoli’nin keşmekeşi, gürültüsü, patırtısı içinde gezip yemek yiyecek bir yer ararken, çok büyük tarihi bir kagir binanın kapısına konmuş küçük tabela gördüm: Luminist... Bir girip deneyeyim dedim ve kendimi Sahra’da bir vahada buldum.

NAPOLİ’NİN GİZLİ LEZZETLERİ

Servis şefi Petrillo Stefeno’nun ilk olarak hangi lisanda sunum yapmasını istediğimizi sordu. Fransızca muhteşem bir anlatımla önce içinde bulunduğumuz binanın eskiden bir İtalyan bankası olduğunu, şu anda da sanat müzesi olarak kullanıldığını ve de dünyadaki en eski tabloların birkaçının burada sergilendiğini aktardı.

Haberin Devamı

Organik ve lezzetli

Restoranın mutfağı oturduğunuz yerden izleniyor. Hatta siparişlerinin hazırlanmasını izleyen misafirlere bile rastladık. Tüm sebze, meyve, et ve süt ürünleri özellikle organik mamüllerden seçilmiş. Başlangıçta aldığımız burrata peynirinin yanındaki soslu renkli çeri domatesler tadıyla neredeyse peynirin önüne geçmişti, yine menüdeki avokadolu tostta da aklım kaldı. Makarna tercih ederseniz kalamarlısından domateslisine kadar geniş bir gam sizi bekliyor. Bizim tercihimiz sebzeliden yana oldu ve nasibimizi ıspanak, kereviz sapı ve andivden aldık. Tabii İtalya’da Napoli gibi bir gastronomi noktasının tatlısı olarak tiramisu ve baba servis edildi. Kanımca, yemekler tatlının önündeydi.

NAPOLİ’NİN GİZLİ LEZZETLERİ

Adresi merak ederseniz; Via Toledo 177 Napoli.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMDE BODRUM’UN YILDIZI

NAPOLİ’NİN GİZLİ LEZZETLERİ

Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da 16’ıncı Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası eşliğinde şerefine yakışır biçimde kutladık. Bin 200 yüzme severin açık su yarışlarında rekabet ettiği o güzel anların yanı sıra geceye özel hazırlanan menü ve doğasıyla beş yıldızlı tesis aklımda kaldı.

NAPOLİ’NİN GİZLİ LEZZETLERİ

Geniş bir alanda ve ormanın içerisinde kurulu olan otel mayıs-kasım arasında, tatil köyü ise yıl boyu misafirlerini ağırlıyor. Bünyesinde yer alan Manzara Restoran ve Laguna Launge, ‘İyi yemek iyi tatil’ mottosuyla hizmet veriyor. Executive Chef Orhan Demirok ve ekibinin hazırladığı menüye geçmeden önce tesisin sürdürülebilir bir yaşam için atık gıdalardan kedi-köpek maması yaptığının altını çizmek isterim.

Haberin Devamı

Yerel üreticiyi destekliyor

Doğaya saygı duyarak hayata geçirilen bu tesisin Sea Garden Gastro Team adında bir lezzet ekibi var. Bölge üreticisini destekliyor ve yöresel gastronomiyi sürdürülebilir kılmak için çalışıyorlar.

Hapimag Resort Operasyonları Türkiye, İspanya, Portekiz, Hollanda Direktörü Kerem Demirkol’un da eşlik ettiği yemeğe geçiyoruz. Levrek ceviche, tiger’s milk sosu ve Hindistan cevizi köpüğüyle keyifli bir başlangıç vadediyor. Çıtır rezenenin ferahlık kattığı tabağın ardından Balıkesir kelle peynirli ravioli masalardaki yerini alıyor. Sunulduğu köz patlıcan sosu ise bu İtalyan yemeğinin önüne geçecek cinsten. Ana yemek olarak siyah risotto yatağında sunulan dana kaburga beklentinin ötesinde. Arada sunulan nar sorbeyi ise mevsimindeyken denemelisiniz. Tatlılarda Bodrum mandalinalı milföy ile çikolata sos var.

Haberin Devamı

Böylesine bir tesiste gastronomiye, geri dönüşüme, sürdürülebilirliğe, suya ve can dostlarımıza katkıda bulunmak büyük bir bilinç işi... Odalarda geri dönüşüm (kağıt ve cam) ve doğal atıklar için ayrı kutular bulunuyor. Emeği geçenlerin gezegeni kurtardığını söylemek yanlış olmaz.