Cadde Pakize Suda'nın sağlık durumu! Yeğeninden açıklama

Pakize Suda'nın sağlık durumu! Yeğeninden açıklama

27.05.2022 - 15:29 | Son Güncellenme:

Demans (bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu) teşhisi konulan ve geçtiğimiz yıl mahkeme kararıyla yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atanmasına karar verilen Pakize Suda hakkında sosyal medyada çıkan asılsız iddialar sonrası açıklama geldi. Elagözlü, teyzesinin sağlık duurmu hakkında bilgi verdi. İşte detaylar...

Pakize Sudanın sağlık durumu Yeğeninden açıklama

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan Pakize Suda, 2016 yılında kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda'yı, ertesi yıl da annesi Sehavet Suda'yı kaybetmişti. Üst üste yaşadığı büyük acılar sağlığını etkileyen 70 yaşındaki sanatçıya, Demans teşhisi konulmuştu.

Haberin Devamı

YEĞENİ VASİ OLARAK ATANDI

Pakize Suda'ya, 'kendi işlerini görecek güce sahip olmadığı' gerekçesiyle opera sanatçısı ablası Ayşe Suda tarafından vesayet davası açıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen raporun ardından mahkeme, Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atanmasına karar vermişti.

Pakize Sudanın sağlık durumu Yeğeninden açıklama

"70 YILLIK KARDEŞİNİ HİÇ TANIMIYOR"

Dilara Elagözlü, Ekim 2021'de TV8'de yayınlanan '2. Sayfa' programına telefonla bağlanarak, teyzesinin durumu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:
"Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeyler de bu hastalığı tetikledi. Bana bir konuşmamızda 'Her şeyi unutarak ölmek istiyorum' dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Sinirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti. Birkaç senedir sözlerine itibar edilemeyecek hale geldi. Üç sene önce etrafından şikayet geldi, evine gittim. Evi çok dağınıktı, toparlamak istedim ama izin vermedi. Doktorları çağırmak istedik, onu da kabul etmedi. Bizi hiç tanımıyor. Annemin 70 yıllık kardeşi olduğunu bilmiyor. Televizyonda birlikte iş yaptığı arkadaşlarının hiçbirini tanımıyor. Çok bellediği şeyleri ara ara hatırlıyor ama içeriğini hatırlamıyor. Zamanında 'İyi şeyler yaptım' diyor ama içerik yok.

Haberin Devamı

"BALKONDAN ATLADI"

Demans'ın getirdiği bazı rahatsızlıklar baş göstermeye başladı. Balkonda sigara içerken masayı yaktı, mutfakta ocağı açık bırakmış perdeler yanmış. Sürekli olarak ayakkabı arıyor. Gece 03.00'te kalkıp, ayakkabı arıyor. Sürekli dışarda olmak istiyor. Bir gün kapıyı kilitledim, balkondan atladı. Geçtiğimiz eylül ekim ayında bizi günde beş kez arama başladı, 'Paramı çaldırdım' diyordu. İstismar edilmeye başlandığını fark edince yanımıza aldık. Adliyeye başvurduk. Daha doğrusu annem başvurdu ama o 65 yaş üstünde olduğu için vasi olarak beni uygun gördüler. Bu vasi durumunu onu ve haklarını korumak için yaptık. Hakim hemen bir kısıtlama getirdi. Ölene kadar teyzemin malına mülküne kimse sahip olamayacak. Bizim için zor bir süreç. Ben psikolog değilim. Hastalığın yapısı, hastanın kişiliğine göre değişen bir şey. Şuan bizi aşmıyor ama bizi aşan bir şey olduğunda uzmanlardan yardım istemekten başka çaremiz yok."

Pakize Sudanın sağlık durumu Yeğeninden açıklama

Haberin Devamı

"TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"

72 yaşındaki oyuncu ve yazarın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialar sonrası yeni bir açıklama yapıldı. Instagram'da paylaşım yapan Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü, şu ifadeleri kullandı:

İstemeyerek gelen telefonlar üzerine bir açıklama yapıyorum. Teyzem Pakize Suda'nın öldüğüne dair yalan yanlış haberler çıkıyor. Böyle bir durum yok. Kendisi gayet sağlıklı bir durumda tedavi süreci devam ediyor. Bilgilerinize.