Cadde Koçyiğit’ten dizi

Koçyiğit’ten dizi

12.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Koçyiğit’ten dizi

Koçyiğit’ten dizi


Türk sinemasının ünlü yıldızlarından Hülya Koçyiğit, ilk dizisini TRT için çekecek. Sanatçı, ‘Nisan Yağmuru’nda başrolü, Cihan Ünal’la paylaşacak.


       Türk sinemasının yıldız oyuncuları Türkan Şoray, Fatma Girik ve Müjde Ar'dan sonra Hülya Koçyiğit de bir televizyon dizisi için kamera karşısına geçiyor. Müjde Ar gibi bugüne kadar dizi tekliflerine 'hayır' dediğini belirten Koçyiğit, "Çete dizileri yerine bugün hâlâ önemini koruyan aşk üzerine kurulu bir dizi olacak" dedi. Koçyiğit, Nisan Yağmuru isimli dizide başrolü uzun süredir kamera karşısına geçmeyen Cihan Ünal'la paylaşacak.
       Yapımcılığını Ayhan Aybek'in, yönetmenliğini Turgut Yasalar'ın üstlendiği Nisan Yağmuru yeni yayın döneminde TRT ekranına gelecek. Koçyiğit, ağustosta çekimlerine başlanması planlanan dizinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek şunları söyledi:
       "Senaryoyu okur okumaz çok etkilendim. İlk kez bir dizide oynayacağım. Uzunca bir süredir biz ekranda romantizm, aşk ve sevgi üzerine dizi film izleyemiyorduk. Bunun yerine çetelerin, entrikaların, kötü insanların öyküsünü ya da gençlerin yaşadığı günlük gelip geçici aşkları izledik. Oysa aşkın, romantizmin olduğu eski Türk filmlerini hâlâ birçok kişi izliyor. Diziyle öldü denilen aşkın yeniden yaşanabileceğini göstereceğiz."
       Koçyiğit, birbirine kavuşamayan bir çiftin 30 yıl sonra karşılaşmaları ile başlayan dizinin konusunu şöyle özetledi:
       "Çift, yeniden karşılaştıklarında duygularının aynı şekilde taze kaldığını görüyor. Evlenip eşleri olan çiftin sonbaharlarında yaşadıkları bir aşkın öyküsü bu. Başrolü Cihan Ünal'la paylaşacağız. O da uzun süreden sonra ilk kez kamera karşısına çıkacak. En son on yıl önce sinema filminde bir araya gelmiştik. TRT için çekiliyor olması kararımda etken oldu."