Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çağan Irmak’ın son filmi “Issız Adam”ı dün itibarı ile Türkiye’de tam 2 milyon 750 bin kişi izledi. Film, 12 Mart’ta 100 kopya ile Avrupa’da vizyona girecek. Almanya, İsviçre, İsveç, Avusturya, Belçika, Hollanda, Norveç, Danimarka ve İngiltere’de yaşayan Türklerin “Issız Adam”a ne kadar ilgi göstereceklerini şimdiden kestirmek zor.
Ancak film vizyondan inene kadar seyirci sayısının 3 milyonu aşacağını söylemek için kâhin olmaya da gerek yok.

‘Issız Adam’lar alacak, sokak çocukları gülecek
“Issız Adam” gibi oyuncu kadrosu ve bütçesiyle mütevazı denecek bir filmin böyle bir başarı yakalaması müthiş bir başarı...
“Issız Adam”ın filmi gibi soundtrack albümü de büyük ilgi gördü. Albümün tirajı 155 bini aştı.
Filmin yapımcısı Mustafa Oğuz, filmin ruhuna uygun olarak koleksiyoncular için longplay’ini çıkardı.
Sadece 2222 adet basılan ve üzerlerinde seri numaraları olan “Issız Adam” Film Müzikleri Longplay’i sadece Mudo Concept mağazalarında satışa sunuldu.

Filmin DVD’si 23 Mart’ta çıkacak
Oğuz, 80 TL’den satılan “Issız Adam” longplay’lerinden elde edilecek tüm kârın Umut Çocukları Derneği’ne bağışlayacağını açıkladı.
Longplay’lerin tamamının satılması halinde Umut Çocukları Derneği’ne bağışlanacak para 100 bin TL’nin biraz üstünde olacak. Önceki gün konuştuğum Mustafa Oğuz, longplay’lerin çoğunun satıldığını, ama 800 civarında longplay’in alıcı beklediğini söyledi.
“Issız Adamlar” ha gayret.
Alacağınız her “Issız Adam” longplay’i sokak çocuklarını bulundukları ortamdan kurtararak, topluma kazandıran “Umut Çocukları Derneği”ne bağış olarak gidecek.
Bu arada “Issız Adam”ın DVD’sinin de 23 Mart gibi satışa sunulacağını haber vereyim...




Sakaldan Umre çıktı
‘Issız Adam’lar alacak, sokak çocukları gülecek
Fatih Kısaparmak hakkında, sakallar “Türkü Baba”yı, “Türkü Dede” yaptı başlıklı bir yazmıştım. O yazıyla ilgili ortak bir dostumuz aradı beni. Telefon açan dostum, “Biliyor musun ki, o sakalın sebebi, Fatih Kısaparmak’ın da aralarında bulunduğu 10 sanatçının kutsal topraklar ziyareti” dedi.
Kısaparmak, sanat dünyasına adım attığı ilk günden bu yana yakından tanıdığım biri.
O nedenle bilirim ki, o da “İbadet de gizli, kabahat de” diyenlerden.
O yüzden haberim yoktu bir grup sanatçıyla birlikte Umre’ye gittiğinden.
Arayıp, sordum. Kısaparmak, “Doğrudur... Allah nasip etti gidip geldik, ama bazıları gibi bunu bir PR malzemesi yapmadık” dedi. Fatih Kısaparmak’ın da bir sanatçı olarak katkı verdiği Hz. Muhammed için yapılan “Efendimiz” adlı bir albüm var.

Oğlu da babasının yolunda
Yapımcı Gürkan Vural, albüme bir kuruş bile almadan destek veren sanatçılara ikişer kişilik Umre jesti yaptı.
Kısaparmak annesiyle, Muazzez Ersoy menajeri, Erhan Güleryüz erkek kardeşi; Sami Özer ve İbrahim Sadri de eşleriyle iştirak etti Umre gezisine...
Sakal bırakmasının altında yatanın tek başına Umre olmadığını, albüm nedeniyle aylardır stüdyoda olmasının da buna katkı sağladığını anlatan Kısaparmak, yakında tıraş olup eski haline döneceğini söyledi.
Bir iki ay içinde 17. albümünü çıkarmayı planlayan Kısaparmak, kendisini acayip gururlandıran bir olayı da şöyle anlattı: “Oğlum Ozan, Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyor ve çok güzel gitar çalıyor. Yeni albümümün basgitarlarını o çaldı ve çok da başarılı oldu.”
Böylece bir armut daha dibine düşmüş oldu.
Haydi hayırlısı...



Saba Tümer’in 200. program daveti
Hafta içi her akşam “Saba Tümer’le Bu Gece” adlı programıyla Habertürk ekranında olan Saba Tümer, “ikinci dalya” dedi... Bir yılı aşkın bir süre işsiz kaldıktan sonra başladığı Habertürk’te kazasız - belasız 200 programı geride bırakan ünlü televizyoncu, bu başarısını bu akşam vereceği özel bir davette dostlarıyla birlikte kutlayacak.
Saba Tümer’in Taksim’deki Larespark Hotel’de vereceği 200. program davetinde Ferdi Özbeğen sahneye çıkacak.