SiyasetCHP, çalışanlara destek için emek büroları kuracak

CHP, çalışanlara destek için emek büroları kuracak

09.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, doğal tabanı olarak gördüğü işçilerle organik ilişkiler geliştirebilmek amacıyla, “Emek Büroları” kurarak çalışanların sorunlarının çözümünde daha aktif rol oynamak istiyor.

CHP, çalışanlara destek için emek büroları kuracak

34. Olağan Kurultay’a sunulacak olan ve önceki günkü Parti Meclisi toplantısında kabul edilen raporda, partinin Emek Büroları kurarak Emek Kurultayı düzenlenmesi yönünde karar alınması istendi.
Raporun, ilgili genel başkan yardımcılığı tarafından hazırlanan bölümünde, işçi sınıfının CHP’nin doğal tabanı olduğu anımsatıldı. Raporda, “CHP’nin doğal tabanı olarak değerlendirdiği işçi sınıfı ile ilişkilerin geliştirilmesi sadece ilkesel olarak değil, aynı zamanda örgütsel olarak da sendikalarla, emekçilerler kitlesel olarak yeniden buluşması ve kol kola yürüyebilmesi için Emek Büroları’nın yeniden hayata geçirmeye yönelik bir inisiyatif geliştirilmiştir.
Emek Büroları aracılığıyla çalışma yaşamındaki gelişmelerin takip edilmesi, emekçilerle dayanışmaya yönelik politikalar oluşturulması hedeflenmiştir. CHP; sendikaların ekonomik, sosyal, siyasal ve toplumsal taleplerin siyasal sözcüsü olduğu oranda kendisi de güçlenecektir” tespitinde bulunuldu.