EgeBornova stadı 10 bin kişiyi ağırlayacak

Bornova stadı 10 bin kişiyi ağırlayacak

27.07.2017 - 03:17 | Son Güncellenme:

Olgun Atila, Bornova Stadı’nın kale arkasına yapılacak ek tribünün Göztepe’nin ligin 5.haftasında İzmir’de oynayacağı Gençlerbirliği maçına kadar mutlaka yetiştirileceğini söylediBornova’da sporda büyük bir hareketlilik başladığını ve yeni tesisler kazanıldığını belirten Atila, “Bornova amatör sporlarda büyük başarılar kazandı” dedi

Bornova stadı 10 bin kişiyi ağırlayacak

Milliyet Ege’nin konuğu olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Stadı’nın yeni sezonda kale arkasına yapılan ek tribünüyle seyirci kapasitesini artıracağını ve takımlarımıza hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Stadın yenileme ve kale arkası ek tribünün çalışmalarının bitme noktasına geldiğini vurgulayan Olgun Atila, “Stat kapasitesini 10 binin üzerine çekmeye çalışıyoruz. Ek tribün Göztepe’nin içeride 5.haftada oynayacağı Gençlerbirliği maçına kadar yetişecek” dedi. Göztepe’nin geçtiğimiz sezon Bornova Stadı’nda iyi bir performans yakaladığını ve her maça galibiyet için çıktığını belirten Olgun Atila, Süper Lig’de bir maçın kazanılmasıyla galibiyet tutarının 1.7 milyon lira civarı olduğu, geçen sezon Akhisar Belediyespor’un son 7 maçın 6’sından galibiyetle ayrılarak, yaklaşık 11 milyon lira kazandığını vurguladı. Atila, Göztepe’nin Bornova Stadı’nda oynamasının büyük şans olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Göztepe ligde kalmalı

Göztepe’nin yeni sezonda öncelikle ligde kalmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Olgun Atila, Göztepe taraftarlarının bu konuda son derece dikkatli ve anlayışlı olmaları gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Fenerbahçe ve Galatasaray ligi 3. ve 4. bitiriyor başarısız sayılıyor. Şimdi Göztepe 1.Lig’deki iddası ile Süper Lig’deki durumunda taraftarında bir alışma süreci olacak. Örneğin; Göztepe, Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta berabere kaldığında üzülmemesi gerekiyor. Çünkü Süper Lig’de bulunan takımların Göztepe’yle olan karşılaşmalarındaki durumunu şu an için kestiremeyiz. Göztepe taraftarının her maçı kazanmaya alışmış bir profili var. Bu performansın aynısını çok doğal olarak Süper Lig’de de bekleyecek. Ama bu ligde tüm takımlar güçlü, tüm takımlar büyük yatırımlar yapıyor”

Haberin Devamı

Bu stattan şampiyonlar çıkar

Geçen yıl Göztepe’nin ligde full seyirci ile oynadığı hiçbir maçta saha kapatma cezası almadığını söyleyen Olgun Atila, Göztepe taraftarlarının maça olumlu destek verdiğini ve motivasyon sağladığını vurguladı. Bornova Stadı’nın her maçta dolmasıyla iyi bir ambiansın ortaya çıkacağını belirten Atila, “Bu da çok doğal olarak ortadaki futbola ve oyuncuların motivasyonuna direkt etki oluşturur. Bu arada Altınordu’yu da ele almak gerekiyor. Ben Altınordu’ya güveniyorum. Kimse Altınordu’yu konuşmuyor. Ben eminim ki bu sene Altınordu şampiyon olur. Bu stattan şampiyonlar çıkarırız. Gerçekten inanarak söylüyorum. Lige 3 hafta daha ilave edilseydi Altınordu direkt çıkardı” şeklinde konuştu.

Göztepe yere sağlam basıyor

Bornova Stadı’nın seyirci kapasitesinin Göztepe taraftarları için Süper Lig’de yeterli olup olmayacağı tartışmalarının bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen Olgun Atila, şöyle konuştu: “Göztepe yönetiminin stat konusundaki tutarlı ve kesin tavrı böyle tartışmalara taviz dahi vermeden netliğe kavuşturmuştur. Kaldı ki Bornova Stadı bir ay öncesine kadar efsaneler yaratmış bir stat. Bir de şöyle bir durum var. Yayıncı kuruluşun Göztepe olsun Kasımpaşa olsun, Antalya nazarından bakmamak lazım. Yayın kuruluşunun 5 büyük paketi olduğu gibi bu pakete Göztepe’nin de dahil edilerek, yurt dışında, askerde olsun çoğu alanda Göztepe’yi destekleyen kişilerinde Göztepe’yi rahatlıkla izlemesini istiyoruz. Biz daha ayakları yere basan kendinden emin bir Göztepe’yi izleyeceğimize eminiz. Bu arada tecrübeli futbolcularıda transfer ederek bünyesine katması, Süper Lig için büyük bir artı olmuştur”

Haberin Devamı

Bornova’ya sporda hareket geldi

Göztepe ve Altınordu’nun maçlarını Bornova stadı’nda oynamasıyla, stat çevresinde ve dolayısıyla Bornova’da spor açısından gelişimin büyük bir hız kazandığını vurgulayan Olgun Atila, “ Bu durum sosyal ve kültürel etkileşimi Bornova Doğanlar mahallesinde hızlandırdı. Bu bölgede gelinen noktaya 10 yıllık bir süreç gerekirken, bu süreç 1 yıla indi. Çünkü durum ortada. Türkiye’nin en önemli taraftar grupları ve futbol severleri bu stada gelmeye devam edecek. Bu kentin gelişimi için bu iki takımın maçlarını Bornova’da oynaması önemli bir durum. Stadın kale arkası yapımı söz konusu değilken yaptırdığımız 3 boyutlu kale arakası pankartı bile büyük ses getirmişti. Artık bunun yerini kale arkasına yapacağımız yeni tribün ses getirmeye başlayacak. Alsancak Stadı’nın yıkılması Göztepe’nin ve Altınordu’nun ligde ivme kazanması, Bornova Stadı’nın doğuşuna ve yükselişine zemin hazırladı. Bu arada Bornova’da bulunan hiçbir amatör takımı mağdur etmemek için Bornova’ya yeni tesisler ayarladık. Naldöken ve Işıkkent’e yaptığımız tesisler bunların örneğidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İki şampiyon çıkardık

Başkan Atila, Türkiye Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın da Bornova’da oynanmasının Bornova için spora teşviğin önünü açan etkenlerden biri olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bornova Belediyespor Basketbol takımımız da keza o yönde BAL liginden TBF 2.Lig’e çıktı. Bunlarda bizi spora olan teşviğin artması yönünde olumlu etkiledi. Bornova Beckerspor Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Şampiyon oldu. Bölgenin tek temsilci kadın basketbol takımı olarak bu başarıyı yakalamaları bizi onere etti. Bize bu hedeflerimizin gerçekleşmesi yönünde hep destekçimiz olan Aziz Kocaoğlu Başkanın yardımlarını da asla göz ardı edemeyiz. Bornova’da ki gençler ‘bizde yapabiliriz’ hayali ile sporun içine giriyorlar. Amatör takımlarımız da Bornova’yı sahiplenerek takım isimlerinin önüne gönüllü olarak Bornova ismini getiriyorlar bu da Bornova’nın spordaki marka olma sürecine hız katıyor. Bizler Metin Oktay ve Can Bartu gibi büyüklerin nezaketiyle öğrendik sporu. İnceliğin sporda ve fulbolda işlediğini ve güzel sonuçlar doğurduğunu Süleyman Seba gibi spor büyükleriyle öğrendik. Vaktim oldukça bütün takımların maçlarına destekçi olmak için gidiyorum ve İzmir halkımızdan vakti oldukça bütün takımların müsabakalarına destekçi olmalarını bekliyorum. El ele vererek, ayrımcılık ve ayrılık yaratmadan İzmir’de sporu daha güzel yerlere getirebiliriz. Tüm İzmir’de spor severler ile İzmir’in elinden tutmak ve destekçisi olmak hepimizin artısına olacaktır.