EkonomiKarsan yeni proje için bakınıyor...

Karsan yeni proje için bakınıyor...

05.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

PSA Peugeot Citroen ve Renault Trucks ile sözleşmeleri sona eren Karsan, yeni proje olasılıkları üzerinde çalıştığını belirtirken, Hyundai Motor Company için üreteceği yeni orta sınıf ticari araçla 2015’den itibaren sıçrama yapmayı hedefliyor

Karsan yeni proje için bakınıyor...

Çok markalı üretim yapan Karsan’ın CEO’su Murat Selek, Reuters ajansına verdiği demeçte Türkiye’de üretim avantajından yararlanmak isteyen firmalar bulunduğunu, bir takım proje ihtimalleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Henüz olgunlaşmış bir şey olmadığını kaydeden Selek, kendi markasını taşıyacak “V1” projesi konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

‘Daralma yaşarız’
Güney Koreli Hyundai Motor Company ile ticari araç üretimine yıl sonunda başlayacaklarını, bu sayede gelirlerignin ve üretim adetlerinin 2015 yılından itibaren hızlı artış kaydedeceğini anlatan Selek, Hyundai projesiyle birlikte Karsan’ın büyüyeceğini, diğer orijinal markalı ürünlerin de etkisiyle farklı bir Karsan’ın temeli atıldığını söyledi.
2013’te 275 milyon euro olan cirolarını, 2015 yılından itibaren yılda 550 milyon euro’ya çıkarabileceklerini ifade eden Selek, Hyundai projesinde 2015’ten itibaren yılda 15 bin adetle başlayıp, yıllar içinde 50 bin adede kadar yükselebileceklerini ifade etti.
Selek, Peugeot ve Renault Trucks projelerinin sona ermesinin yanında Hyundai projesi için üretim hatlarının yenilenmesi nedeniyle satış adetlerinde bu yıl geçici daralma yaşayacaklarını kaydetti.