Ekonomi Bir günde ‘kripto’ya 25 milyon $ gidiyor

Bir günde ‘kripto’ya 25 milyon $ gidiyor

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kripto para alanına Bitlo.com’la yatırım yapan melek yatırımcı Hakan Baş, “Türkiye’de bir günde kripto para piyasasında yapılan işlem hacmi 25 milyon dolar” dedi.

Bir günde ‘kripto’ya 25 milyon $ gidiyor

Türkiye’de kripto para alım satımı yapılan pazar yerlerine yeni bir oyuncu katıldı. Ünlü melek yatırımcı Hakan Baş, Bitlo.com ile sektördeki beşinci oyuncu oldu. Daha önce Binans olarak kurduğu platformu Çinli rakibiyle isim benzerliği nedeniyle Bitlo’ya çevirerek sektöre hızlı girdi. Bitlo.com’un ortakları arasında Hakan Baş yanında Alper Afşin Özdemir, Mustafa Alpay bulunuyor.

Haberin Devamı

Hakan Baş, iki haftadır online olduklarını ve 20 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, “Sektöre hızlı giriş yaptık. Şu anda Türkiye’de BTC Türk, Paribu gibi bu alanda 4 tane faaliyet gösteren firma var. Biz beşinci olduk. Biz ilk etapta yüzde 20’lik pazar payı ve daha sonra liderlik için çalışacağız. Bitcoin, ethereum ve ripple olmak üzere 3 coin’in alım satımını yapacağız” dedi.

Bir günde ‘kripto’ya 25 milyon $ gidiyor

En çok Bitcoin

Ülkemizde bir günde kripto para piyasasında yapılan işlem hacminin 25 milyon dolar olduğu bilgisini paylaşan Baş, “Sadece Bitcoin’in hacmi 15 milyon dolar. Diğer coin’lerle 25 milyon dolar oluyor. Ama Bitcoin’in zirve yaptığı kasım, aralıkta günlük hacim 150 milyon dolardı. Tekrar buna ulaşılmasını hedefliyoruz. Şu an Bitcoin 6.700 dolardan işlem görüyor” diye konuştu. Baş, Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkez Bankası’nın bu alanda çalışmalar yaptığını anımsatarak, “Devlet kripto parayı tanıyor. Yasak değil ama kuralları tam belirlenmedi” dedi.

Haberin Devamı

‘Geleceğin’ vazgeçilmezi

Bitcoin’in yatırım amaçlı kullanıldığını asıl farklı yapının blockchain teknolojisi olduğunu da vurgulayan Baş, “1990’larda internet neyse 2020’lerde blockchain’in o hale geleceği öngörülüyor. Çünkü blockchain pek çok alışverişte birçok aracıyı ortadan kaldıran bir sistem. Dünyanın bir ucuna saniyeler içinde aracısız para gönderebileceksiniz. Veri tabanlı olarak da kullanılacak. Pek çok sektör yararlanacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den de coin çıkabilir

Hakan Baş, Türkiye’den de coin çıkabileceğini belirterek, “İleride her ülke ve bölgenin kendi coin’i olacak. Türkiye ve Ortadoğu’dan mutlaka çıkar. Coin çıkartmak kolay ancak bunu borsalarda kabul ettirmek önemli. Ben istesem bir günde çıkartabilirim ama kaç kişi kullanacak önemli olan bu” dedi.