Siyaset"Ben kabile reisi değilim!"

"Ben kabile reisi değilim!"

30.01.2009 - 04:18 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Davos'ta yaşananların ardından geldiği Türkiye'de, havaalanında bir basın toplantısı düzenledi.

Ben kabile reisi değilim

Ben kabile reisi değilim

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 02.00 sıraların özel uçak ANA ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı Egemen Bağış ile birlikte İstanbul'a gelen Erdoğan'ı İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve partililer karşıladı. Erdoğan'ın gelişi sırasında Havalimanı'nın apron kısmına alınmayan basın mensupları, Erdoğan'ın uçaktan inişi ve karşılanmasını da görüntüleyebildiler.
Uçaktan inen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Davos ziyaretini tamamlamış olduklarını ifade ederek, "Bugünkü oturumumuz Gazze ile ilgiliydi. Peres ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Amr Musa ve şahsım 4 kişi katıldık. Bir de panelin moderatörü vardı.Toplantı güzel bir şekilde başladı. Özellikle bir şeyi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak anlatmak durumundayım. Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla bulundum. Tavrımızı tüm milletime açıklamak istiyorum.Toplantıya başladık ve dakikaları kaydıma aldım. Moon süreyi birinci turda 8 dakika kullandı. Amr Musa 12-13. dakikadayken moderatör uyardı. Benim konuşmam da 15 dakika sürdü. Peres hiçbir ikaz almadan 23 dakika konuşma yaptı. Bunun yanında konuşmasında bizleri hayrete düşürecek bir uslup içerisinde, Cumhurbaşkanı adabına yakışmayacak şekilde hakarete yönelik ifadelerle bir sunum yaptı. Suçlayıcı ve doğru olmayan ifadelerdi, buyurgan tavrını kabul etmemiz mümkün değil"dedi.

Haberin Devamı

"BEN KABİLE REİSİ DEĞİLİM"
Siyasetin içinde çekirdekten yetişmiş bir kişi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ben bazı emekli diplomatların anladığı dilden konuşmam. Siyasetin içerisinde çekirdekten yetişmiş biriyim. Diplomatların adetlerini bilmem, bilmek de istemem. Ben bir kabile reisi değilim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım. Yapmam gereken neyse onu yaparım. Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyun.Konuşmamda Peres'e de söyledim. Yaşınız nedeniyle yüksek sesle konuşmuyorum dedim.Orada hangi Türkiye Cumhuriyeti Başabakanı bulunursa böyle bir tavrı benim milletim beklerdi. Bizim milletimize sünepelik yakışmaz.Moderatör bu sataşmalara karşı söz istediğimizde toplantıyı kapatmak istedi. Sözümü kesme yoluna gitti. Sözümü kesince artık bize bir şey düşüyordu. Dosyamı alıp oradan ayrılmak. Konu ülkemin saygınlığı ve itibarı meselesiydi. Tavrım net ve açık olmalıydı. Kimsenin ülkemin onurunu zedelemesine müsaade edemezdim"diye konuştu.

Haberin Devamı

"İSRAİL İLE İLİŞKİLER KONUSUNDA ÖFKE ANINDA KARAR VEREN LİDERLERDEN OLMAK İSTEMEYİZ"
Erdoğan, basın toplantısının ardından habercilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Peres'in telefonla araması ile ilgili sorusunu cevaplayan Erdoğan, "Biz helikoptere geldik, bineceğimiz sırada Peres'in aradığını söylediler. Peki bir dinleyelim dedik. Telefon kaydı var zaten. Görüşmede kendileri Size çok saygı duyuyorum. Olaydan dolayı üzüldüm. Ses duyulmadığı için sesimi yükselttim gibi ifadeler kullandılar. Biz de karşı ifadeleri telefonda kullandık. İsrail ile ilişkiler konusunda öfke anında karar veren liderlerden olmak istemeyiz. Serzenişlerimiz İsrail halkına değil yönetiminedir.
Bir şeyi öğreneceğiz; Türkiye kim ne der, nasıl bakar diye mi tavırlarını belirleyecek, yoksa biz Türkiye'yi kaybedersek ne olur diye mi bakacağız. Türkiye kendi gücünü hala anlayamamış. Bunlar bu ülkenin evladıysa önce kendi gücüne inanacak. Biz güçlü bir Türkiye'yiz. Barışı her zaman savunacağız, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Barışın sigortası olduğumuzu görmeleri lazım.Konuyla ilgili olarak kendi cumhurbaşkanım da aradı. Ancak ne konuştuğumuz özelimizde kalsın"dedi.

Haberin Devamı

"DİK DURDUK VE DİK DURMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ. BİZE YAKIŞAN BUDUR"
Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Devlet Konukevi'nden çıkışta coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Havalimanı'ndan çıkarken toplanan kalabalığı selamlayan Erdoğan, bir konuşma yaptı. Halka hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Gecenin bu saatinde sizi buraya toplayan asil duyguyu çok iyi biliyor, anlıyor ve tanıyorum. Şunu bilmenizi isterim; bize gece gündüz demeden heyecan ve inançla koşturma gücünü veren de sizi buraya toplayan da bu asil ruhtur.Bu sizin asaletli duruşunuz bizi sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimi haline getirmiştir. Bu ses tüm dünya mazlumlarının sesidir. Bu uluslararası hukukun, yaşama hakkının, daha iyi bir dünya özleminin sesidir, güçlünün değil haklının sesidir. Sizler bu gece burada bu sessiz bu vakur duruşunuzla şunu demiş oldunuz, "Biz kapalı kapılar ardında başka miting meydanlarında başka konuşan siyasetçiler istemiyoruz. Dış mihraklara yaranmak için kendi ülkesinin başbakanına kumpas kuran siyasetçiler istemiyoruz. Biz doğru bildiğini her yerde dosdoğru söyleyen siyasetçiler istiyoruz. Siz şu sessiz ve vakur tavrınızla işte tam bunu söylüyorsunuz. Ve bunu ayrım gözetmeksizin el ele gönül gönüle söylüyorsunuz"dedi.

Haberin Devamı

"BÖLMEK, AYIRMAK İSTEYENLERE ASLA PRİM VERMEYECEĞİZ"
Erdoğan, "Türk'ü, Kürt'ü, Müslüman'ı, Hristiyan'ı, Musevisi, doğulusu, batılısı, kuzeylisi ve güneylisiyle 72 milyon tek ses, tek vicdan olarak bunları söylüyorsunuz. Biz bu sesi her yerde, her platformda savunmak için dik duracağız dikleşmeyeceğiz dedik. Dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz.Türk milletine ve Türkiye'ye yakışan budur. Ayrım yapmaksızın 72 milyon el ele vereceğiz. Bölmek, ayırmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Acaba şöyle olursa filanca ne der değil, acaba Türkiye olmazsa ne olur sorusunu birilerinin kendine sorması lazım.Onun için daha çok çalışacağız. Çabalayacağız. Gayret edeceğiz ve bu milletin evlatları olarak özlediğimiz güçlü, büyük Türkiye'ye doğru koşuyoruz.

ERDOĞAN TRAFİĞİ KİLİTLEDİ!
Davos'tan dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gidenler, İstanbul trafiğini kilitledi. Havalimanı girişinden itibaren araçlarını yollara park eden vatandaşlar, trafiği felç etti. Erdoğan'ın gelişi nedeniyle, Havalimanı girişinden D-100 karayoluna kadar trafik tamamen durdu. Çok sayıda kişi de Başbakan'ı karşılamak için araçlarına yollara bırakınca, trafik tamamen içinden çıkılmaz bir hal aldı. Havalimanı istikametinde trafiğin tamamen durması, çok sayıda yerli ve yabancı yolcunun uçağını kaçırmasına da neden oldu. Trafiğin tıkanması üzerine Havalimanına giden yolcular ve vatandaşlar, yaklaşık 1 kilometre yolu yürüyerek gitmek zorunda kaldılar. Bu arada Başbakan Erdoğan'ı karşılamak üzere Atatürk Havalimanına gitmek isteyenlerle, uçağına yetişmek için yürümek zorunda kalanlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Havalimanına giden yolcular, yaklaşık 1 kilometrelik yolda, bavullarını da sürükleyerek götürdüler. Bu arada trafiğin sıkıştığı yerlerde Erdoğan'a destek için giden vatandaşlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan atarak Havalimanına yürüdüler.