BeşiktaşÇarşı savaş alanına döndü

Çarşı savaş alanına döndü

12.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, İnönü Stadı için dev bir veda törenine hazırlanırken, Çarşı karıştı. Yolu kapatan taraftarı dağıtmak isteyen motosikletli bir polis havaya uyarı ateşi açtı, siyah-beyazlılar şişe ve taş yağdırdı. Vatandaşlar biber gazından nasibini aldı

Çarşı savaş alanına döndü

Beşiktaş’ın İnönü Stadı’na vedası, az daha kötü olaylarla noktalanacaktı.
Çarşı’da öğle saatlerinden itibaren toplanan taraftar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde maç saatini beklemeye başladı. Siyah-beyazlılar, Beşiktaş merkezden İnönü Stadı’na giden Çırağan Caddesi’ni trafiğe kapattı. Yolun uzun süre trafiğe kapalı kalması üzerine “Yunus” olarak bilinen motosikletli polisler, taraftarı uyardı. Gruptakilerin mukavemette bulunması üzerine bir polis uyarı amacıyla havaya ateş açtı. Taraftarlar buna rağmen dağılmadı.
Bunun üzerine Başbakanlık Ofisi yakınlarında görev yapan bir grup polis, olay yerine gelerek, sis bombasıyla müdahalede bulundu. Taraftarlar polise kırdıkları kaldırım taşları ve bira şişeleriyle karşılık verdi. Yüzlerini atkılarla gizleyen bazı taraftarlar, caddedeki çöp konteynerlerini devirdi.
Siyah-beyazlı taraftarlar, Başbakanlık Ofisi önünde bekleyen basın mensuplarına da saldırdı. Polis, grubu biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Yaşanan olaylarda bazı polis memurları ve gazeteciler yaralandı. Gazdan etkilenen ve yaralanan bazı vatandaşlar camiye ve Başbakanlık basın merkezine sığındı. Vatandaşlar ve turistler de atılan gaz bombalarından etkilendi. Olayların yaşandığı Çırağan Caddesi atılan bira şişeleri ve taşlarla doldu. Kapanan trafik yaklaşık iki saatin ardından açıldı.