SiyasetBaşbakan: Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde

Başbakan: Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde

08.06.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım Muş'taki konuşmasında; 'Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde, Kandil ile ilgili her seçenek masada' açıklamasında bulundu.

Başbakan: Türk askeri Kuzey Irakın 30 kilometre içinde

Başbakan Binali Yıldırım Muş'ta halka seslendi. İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Haberin Devamı

"MUŞ'A BİRÇOK ALANDA YATIRIMLAR YAPTIK"

"Muş'ta neler yaptık onları konuşalım. 16 yılda Muş'a çok büyük hizmetler yaptık. Muş'ta 2000 tane derslik vardı. İktidara geldiğimiz günden bu tarafa bunun üzerine 3500 daha ekledik. Varto'ya, Hasköy'e Meslek Yüksekokulu da açıyoruz. Millet Bahçesi'ni de yaparız, gönüllerinize bahçe de yaparız Muşlu kardeşlerim. Muş'ta 7 hastane açtık. Sağlık alanında dev hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Malazgirt'e 50 yataklı hastane yapıyoruz. Muş Havalimanı'na Terminal yapıyoruz, 26 Ağustos'ta açılışını yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun."

"MUŞLU ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE KAZANIYOR"

"Muşlu genç çiftçilerimize tarımsal destek veriyoruz. Muşlu çiftçilerimiz üretiyor, ürettikçe kazanıyor, kazandıkça da Türkiye'miz kazanıyor. Hayvancılıkta yerli üretimi destekliyoruz. Bu konuda birçok hibe verdik."

Haberin Devamı

"24 Haziran bir dönüm noktasıdır. Terörün bir daha gelmemek üzere tarihin derinliklerine gömülme zamanıdır. Devletle millet arasındaki mesafenin tamamen kapanması zamanıdır. 24 Haziran'da Türkiye şahlanacak. Türkiye'mizin bayramı olacak. İş, aş imkanı çok daha fazla olacak.

"KANDİL İÇİN HER TÜRLÜ SEÇENEK MASADA"

Türk askeri Kuzey Irak'ın 30 kilometre içinde. Kandil için her seçenek masada Teröristlerle Kürt kardeşlerimizi birbirine karıştırmıyoruz. Kürtler bizim kardeşimiz. Bin senedir birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Ama bu teröristlerin ipi dışarıda, başka ellerde. Bunların Kürtler diye bir sorunu yok. Ne yaptılar bunlar, belediye seçimlerinde halka vaat ettiler, şehri güzelleştireceğiz, alt yapıyı yapacağız dediler. Şehirde yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız dediler mi? Seçildikten sonra ne yaptılar, belediyenin kaynaklarını Kandil'e aktardılar. Sokaklarda her türlü perişanlık var. Biz de daha fazla tahammül edemeyiz dedik o belediyeleri ellerinden aldık. Kaynakların daha fazla Kandil'e gitmesine izin vermedik."