EkonomiHackerlar şebekeyi kırdı ‘teknik takip’ yapacak!

Hackerlar şebekeyi kırdı ‘teknik takip’ yapacak!

23.07.2010 - 00:55 | Son Güncellenme:

Mobil iletişimde kullanılan GSM şebekelerinin kullandığı şifreleme algoritması olan A5/1’in bilgisayar korsanları tarafından yeni bir yazılımla kırıldığı bildirildi

Hackerlar şebekeyi kırdı ‘teknik takip’ yapacak

Bir grup hacker tarafından yapılan açıklamada, cep telefonu şebekelerine sisteme yüklenen bir yazılım sayesinde girilebildiği ve mobil iletişim verilerinin ele geçirilebildiği duyuruldu.
Geçen aralık ayında bu konuda ilerlereme kaydedildiği açıklanmış ama herhangi bir yazılımdan behsedilmemişti. Kraken adı verilen bu yeni yızılımın birkaç saniyede şebekeyi kırarak istenilen abonenin konuşmalarını dinleyebildiği, mesajlaşmaları kaydedebildiği belirtiliyor.
Türkiye’de de cep telefonu operatörleri A5/1 şifreleme algoritmasını kullanıyor. Bununla birlike A5/3 adlı daha güvenli bir algoritma da bazı operatörler tarafından tercih ediliyor.

KEŞFETYENİ
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım
Tolga Sarıtaş baba oluyor! Bebek haberi sonrası ilk paylaşım

Cadde | 20.04.2025 - 12:15

Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.