Geri Dön

Bademli kurabiye tarifi

Bademli kurabiye ve çay vazgeçemediğiniz ikili olacak.

Bademli kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1,5 su bardağı toz badem
3 su bardağından 2 parmak eksik elenmiş un
1 su bardağı +3 yemek kaşığı pudra şekeri
oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 7-8 damla vanilya esansı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı bütün badem (tuzsuz)

Bademli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Toz bademleri tavada unla kavurmakla işle başlıyoruz.

Rengi pembemsi olana kadar karıştıralım.

Ocaktan alıp soğumaya bırakalım geniş bir kaba pudra şekerinin 1 su bardağını, tereyağı, vanilya esansı ve yumurtayı çırpalım.

Hazırladığımız bademli unu da ilave edelim.

Ardından kabartma tozunu da ve yoğurmaya başlayalım (un takviyesi yapabilirsiniz) ve 1 çay bardağı bademi de (tuzsuz) ekleyip şekil vermeye başlayalım.

Yağlı kağıt kullanırsanız çıkartmanız kolay olacaktır.

170 derecede pembeleşene kadar kızartın.

Soğuduktan sonra kalan pudra şekerini üzerine serpin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber