FenerbahçeAYM, Aziz Yıldırım'ın başvurusunu reddetti

AYM, Aziz Yıldırım'ın başvurusunu reddetti

09.09.2014 - 09:14 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi (AYM), Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın başvurusunu 'zaman bakımından yetkisizlik' ve 'başvuru yollarının tüketilmemesi' nedeniyle reddetti. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM, Aziz Yıldırımın başvurusunu reddetti

Fenerbahçe Spor Külübü Başkanı Aziz Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'ne, 'kendisine isnat edilen suçlamalar nedeniyle kanunun öngördüğü azami süreyi aşacak şekilde gözaltında tutulduğu, bu sürede ciddi hastalıkları olduğu halde, yetkililerce sağlık durumu dikkate alınmaksızın hastaneler yerine emniyetteki nezarethanelerde kötü şartlar altında alıkonulduğu, savcılık ve mahkemedeki ifade ve sorgusunun hastalığına rağmen alınarak ardından tutuklandı, soyut ve genel gerekçelerle tutukluluğunun devamına ilişkin kararlar verildiği, görevli ve yetkili olmayan mahkemece yargılanmasının yapıldığı, iletişimin tespitinin hukuka aykırı olarak alındığı ve mahkumiyetin tek delili olarak kullanıldığı, gıyapta alınan ara karar ile resen açılan duruşmada savunmaya yer verilmeksizin bazı tanıkların dinlendiği, olaylarla ilgisi olduğu iddia edilen futbolcu ve spor kulübü yöneticilerinin tanık olarak dinlenmediği, dosyadaki bir kısım rapor ve yazıların dikkate alınmayarak kanıtların tam olarak değerlendirilmediği, tevsii tahkikat taleplerinin reddedildiği' iddialarıyla, Anayasa'nın 17., 20., 36., 37., 38. ve 141. maddelerinde düzenlenen haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

AYM'nin Resmi Gazete'de yayımlanan kararının 'Hüküm' bölümünde, 'Başvurucunun; kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği iddiasının 'zaman bakımından yetkisizlik', kötü muamele yasağının ihlal edildiği iddiasının 'zaman bakımından yetkisizlik', adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasının 'başvuru yollarının tüketilmemesi', özel hayatın gizliliği hakkı ve haberleşme hürriyetinin ihlal edildiği iddiasının 'başvuru yollarının tüketilmemesi' nedenleriyle kabul edilemez olduğuna, oybirliğiyle karar verildi' denildi.