Gündem Havvanur’a eve yakın okul bulun!

Havvanur’a eve yakın okul bulun!

05.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğuştan iki kolu olmayan Havvanur, kardeşi başka okula kendisi de uzak bir okula gitmek zorunda kalınca anne yardım istedi. Anne Demir, “Evimizin yakınındaki okula gitsin ki ben yardım edebileyim” dedi

Havvanur’a eve yakın okul bulun

İZMİR’de doğuştan iki kolu olmamasına karşın, okuma azmiyle yaşama bağlılıyla örnek olan, ilköğretimi takdirname ve 86 not ortalamasıyla bitiren 15 yaşındaki Havvanur Demir, kazandığı okul evine uzak olunca büyük bir sorunla karşılaştı.
Anne Emine Demir Havvanur’un kazandığı Anadolu lisesine servis olmadan gidemeyeceğini belirtti. Anne Emine Demir, “Her lise Anadolu yapılmasaydı kızım evimize yürüme mesafesindeki okula gidebilecekti. Lisede artık kardeşi yanında olmayacağı için şimdi pekçok sorunla başbaşa kalacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den çözüm bekliyoruz” dedi.
Havvanur Demir, Bornova’da oturan ev kadını Emine Demir ile fırıncı Ali Demir’in üç çocuğunun en büyüğü. Havvanur’un kendisinden 20 ay küçük Sevdenur ve 5 yaşında Yunus Emre adlı iki kardeşi var. Havvanur, kendisine yardımcı olması için bir yıl gecikmeyle, Kars Halil Atilla İlköğretim Okulu’na birlikte başladığı kızkardeşi Sevdenur’la birlikte okudu. Gerektiğinde ondan yardım aldı

Ayakları eli oldu
Ayaklarını eli gibi kullanan, kendine sonsuz güveniyle engellere başkaldıran Havvanur, tüm derslerinden pekiyi ile geçti, pekiyi derece ile mezun oldu. Ancak iki kardeşin yolları lise tercihlerinde ayrıldı.
Sevdenur, ’Çocuk gelişimi’ bölümünde okumak için meslek lisesine gitmek isterken, psikolog olmak isteyen Havvanur tercihini Anadolu lisesinden yana kullandı.
SBS’de 407 puan alan Havvanur lisede kızkardeşi Sevdenur olmadan öğrenim görmeye hazırlanıyor. Havvanur, Bornova’nın Altındağ Semti’ndeki Çimentaş Anadolu Lisesi’ni kazandı. Havvanur, yürüyerek gidip gelebileceği, evlerine 250-300 metre mesafedeki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi’ne puanı tutmayıp yedeklerde kaldı.
Anne Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine yardım edemediğini kaydeden anne Demir, “Milli Eğitim Bakanlığı kız çocuklarının, engellilerin okuması için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Ama ortaya çıkan bu tür engeller için çözüm bulunmuyor. Bakan Dinçer’den bu sorunu çözmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Okulda tek başına
Anne Demir kızı için kaygılanı şöyle iletti: “Havvanur’un yanında ilköğretim boyunca kızkardeşi vardı. Şimdi ikisi farklı okullara gidecek. Havvanur’un gideceği okul uzak. Tam gün eğitim var. Yemeği okulda yiyecek, tuvalet ihtiyacı olabilecek. Evimize yakın, yürüyerek gidip geleceği Suphi Koyuncuoğlu var. Havvanur, öğle molasında eve yemeğe gelebilir, acil bir şey olduğunda 5 dakikada ben yanında olabilirim. Kızkardeşinin açığını ben kapatırım.”