04.04.2017 - 03:41 | Son Güncellenme:
CAVİT AKGÜN DHA
Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de yaşayan Feriştah Aksen, fedakarlığı ile takdir topluyor. 20 yıl önce eşi Memiş Aksen’i karaciğer rahatsızlığı nedeniyle kaybeden Aksen, engelli kızları Ayşe (42), Suzan (47 ve Nergül’ü (58) gözünden sakınıyor. Devletten aldığı evde bakım ücreti ile geçimini sağlayan Feriştah Nine, kızlarının birbirlerini kıskanmaması için kıyafetlerini bile aynı alıyor.
Kıyafetleri aynı
Kendisine, “Üç engelli çocuğa nasıl bakıyorsun, zor olmuyor mu?” diye soranlara, “Onlar benim her şeyim” diye cevap veren Aksen, “Sağlığım el verdiği sürece, kızlarımı kimseye muhtaç etmem” dedi.
Feriştah Aksen, “Mutlu bir yuvamız var. Evlatlarımın üzülmemeleri için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Giydikleri kıyafetleri bile aynı alıyorum. Çünkü birbirlerini kıskanıyorlar. Genelde birbiriyle iyi anlaşıyorlar.
Büyük fedakârlık
Arası sıra küçük tartışmalar yaşıyorlar. Eşimin vefatından sonra onlara annelik ve babalık görevi yapıyorum” dedi. Mahalle sakinlerinden Veli Akçay, “Feriştah Nine’nin yaptığı fedakarlığı bizler yapamazdık. Kendisi yılın annesi seçilmeye aday gösterilmeli” diye konuştu.
Diziden ayrılan Sibel Taşçıoğlu'na veda pastası kesildi. Usta oyuncunun imalı sözleri bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.