SkorerKulüplere özel yasa

Kulüplere özel yasa

14.01.2009 - 00:51 | Son Güncellenme:

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 46. Yıl Sporun Zirvesi Semineri dün Antalya’da başladı. Club Lara Sera Hotel’de düzenlenen seminerinin ilk gününde “Türk futbolunun Dünü, Bugünü, Yarını, Sorunları” oturumu gerçekleştirildi.

Kulüplere özel yasa

Açılışın ardından konuşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk sporunun özlenen noktaya ulaşması için insanlara spor kültürünün aşılanması gerektiğini söyledi. Hedeflerinin 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak olduğunu dile getiren Bakan Başesgioğlu, “2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Organizasyonu gecikmeye imkan vermeden en iyi şekilde yapacağız. Bu konuda sıkıntımız olacağını zannetmiyorum” dedi.
Antrenör ve sporcuların sıkıntıları gidermek için birtakım düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Bakan Başesgioğlu, kulüplerin artık Dernekler Yasası ile yönetilemeyeceğini, kulüplerin günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek bir Kulüpler Yasası çıkartacaklarını kaydetti. Şike ve teşvik primine yönelik bir yasa hazırladıklarını da kaydeden Başesgioğlu, “Yasada şike nedir ve teşvik nedir yasal unsurlarını belirtiyoruz. Yeni düzenlemede bunlara uyulmadığı zaman yaptırımlar getiriyoruz” dedi.