Siyaset‘YA ŞÜPHELERİ GİDERSİN, YA DA İSTİFA ETSİN’

‘YA ŞÜPHELERİ GİDERSİN, YA DA İSTİFA ETSİN’

25.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’ya ilişkin iddialar TBMM gündemine taşındı.

‘YA ŞÜPHELERİ GİDERSİN, YA DA İSTİFA ETSİN’

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner konuyla ilgili olarak, “Çok daha zayıf iddialarla yüzlerce hâkim, savcının telefonu dinlendi, haklarında soruşturmalar açıldı. Danıştay Başkanı’nın hakkında bu iddialar nedeniyle böyle bir şey başlatılıp başlatılmadığını bilmiyoruz. Çok ciddi bir soruşturmanın başlatılması gerekiyor. Danıştay gibi bir kurumun başında bulunan bir kişinin ya bu şüpheleri gidermesi gerekir ya da koltuğunu terk etmesi gerekir” dedi.
CHP Grup Başkanvekili İnce ise konuyu TBMM gündemine taşıdı. İnce, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun, “Benim de telefonlarım dinleniyor. Ben rahatım, çok rahatım. Niye? Çünkü herkesin dinleniyor” açıklamasında bulunduğunu anımsattı.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Somut bir açıklama yapılmalı. Bu olayın somut içeriğinin açığa çıkarılması gerekiyor. Adalete olan güvenin sarsılmaması için açık ve net bir açıklama yapılmak zorunda. Orada kiminle görüştüğü açıklanmalı. Olayla ilgili kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama bekliyorum. Millet adına yetkiyi kullanan yüksek yargıyla ilgili bu olay çok vahim bir iddiadır. Bu görüşmenin hangi amaçla yapıldığı ve ne talep edildiği açıklanmalıdır. Danıştay, böyle bir iddianın altında kalmamalıdır” diye konuştu. n MERİÇ TAFOLAR Ankara