Kültür Sanat Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu

Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu

06.11.2014 - 14:12 | Son Güncellenme:

1-5 KASIM tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 15’nci İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kapanışı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti.

Altın Kedi Ödülleri sahiplerini buldu

Ulusal ve uluslararası dallarda kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde verilen Altın Kedi Ödülleri, sahiplerini buldu.

Ödül törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, jüri üyeleri ve festivalde yarışan yönetmenler katıldı. Mavi Sanat Merkezi bünyesinde Aydın Tonya tarafından kurulan Musicana Band, Türk Sineması’nın unutulmayan eserlerini kendilerine özgü yorumlarıyla sergileyerek geceye renk kattı.

Ulusal ve uluslararası dallarda kurmaca, belgesel ile animasyon kategorilerinde

yarışmak üzere 63 ülkeden 1093 filmin başvurduğu festivalde finale kalan 30 film, Tunç Başaran (Yönetmen), Feza Çaldıran (Görüntü Yönetmeni), Nilüfer Açıkalın (Oyuncu), Klaus W. Becker (Bremen Film Büro Yöneticisi) ve Gulbara Tolomushova (Sinema Yazarı)’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda Ulusal Kategoride birincilik ödülünü Dondurma (İce Cream) ile Serhat Karaaslan, ikincilik ödülünü Alamor (Raw Tomatoes) ile Özer Kesemen, üçüncülük ödülünü Kaleka (The Emptiness) ile Cem Onur Tunca kazandı. Uluslararası Kategoride ise birincilik ödülü Sonuncu (The Last) ile Sergey Pikalov’a (Azerbaycan), ikincilik ödülü Limon Tutulması (Evil of Lemon) ile Jeremy Rosenstein’e (İsviçre), üçüncülük ödülü Çingene (Gypsy) ile David Bonneville’ye (Portekiz) verildi.

En İyi Ulusal Animasyon Ödülü’nü Salkım Söğüt (Weeping Willow) ile Ehtem Onur Bilgiç, En İyi Ulusal Belgesel Ödülü’nü Bir Şehrin Aşırı Acıklı Hikayesi (One City’s Extremly Tales) ile Mustafa Karakaya ve Fırtına ile Aydın Kapancık, Jüri Özel Ödülünü Adrı ile Estibaliz Urresola (İspanya), Gençlik Ödülünü Tabu (Taboo) ile Mehmet İrfanoğlu, Gelecek Vaad Eden Genç Oyuncu ödülünü Ziazan ile Derya Durmaz (Ermenistan-Türkiye) aldı.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

Fotoğraf Parametresi: AltinKedi

01) Claus Wecker, Tunç Başaran, Yusuf Saygı

02) Derya Durmaz, Nilüfer Açıkalın

03) Göknur Karadonlar, Samican Özmen, Özlem Eryılmaz

04) Hasan Küçükkurt, Aysel Özkan, Ali Güzel

05) Mete Horozoğlu, Nur Akdağ

06) Mukader-Mahir Özden

07) Murat Barkan, Abdülaziz Ediz

08) Mübeccel Alkan- Özden Dilek

09) Nilüfer Açıkalın

10) Nur Akdağ

11) Olgun Atilla, Bülent Çetinkaya

12) Onur Çakalo, Gülseren Atabek, Murat Barkan

13) Sema Pektaş

14) Sergey Pikalov, Sema Pektaş

15) Serhat Karaaslan,Tunç Başaran

16) Şelale Dalyan, Berkan Açarlar, Ladin Yıldıran

17) Yasemin Kılınç

18) Yusuf Saygı, Aziz Kocaoğlu

19-20) Toplu foto





DHA-Bölge - Türkiye-İzmir - Mehmet KURT
2014-11-06 10:22:38