GündemAlmanya Türk kızı Tuğçe için ağlıyor

Almanya Türk kızı Tuğçe için ağlıyor

30.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da Sırp tacizcilerin saldırısıyla komaya giren Tuğçe Albayrak, doğum gününde yaşam destek ünitesinden çıkarıldı. Genç Türk kızının ölümü Almanya’yı yasa boğdu...

Almanya Türk kızı Tuğçe için ağlıyor

Almanya’nın Offenbach kentinde 15 Kasım’da meydana gelen olayda Tuğçe Albayrak, bir restoranın tuvaletinde üç Sırp genç tarafından taciz edilen iki Alman kadına yardım etmek istedi. Görgü tanıklarına göre, tacizci Sırplardan biri Albayrak’a saldırdı ve bayılıp yere düşen genç kızın başı yarıldı. Olay sonrası 18 yaşındaki saldırgan yaralamayla ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Gauck’tan taziye
Beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Albayrak ise kentteki bir klinikte tedavi altına alındı. Beş gün komada kaldıktan sonra 27 Kasım’da beyin ölümü gerçekleşti. Albayrak’ın bağlı olduğu cihazlar, ailesinin isteği üzerine 23 yaşına bastığı cuma günü akşam saatlerinde kapatıldı. Albayrak ailesi adına gazetecilere açıklama yapan İsmail Erel, Tuğçe’nin yaşam destek ünitesinden çıkarılarak, organlarının alınmaya başladığını söyledi.

Aralarında Almanların da yer aldığı çok sayıda kişi Albayrak için yürüyüş düzenledi. Acılı kalabalık, iki Alman kızı tacizden kurtardığı için “Danke (Teşekkürler) Tuğçe” pankartları açıp genç kızın fotoğrafının olduğu “Seni seviyoruz” yazılı tişörtler giyerek sokaklara taştı. Birçok kişi de evlerinin camına Albayrak’ın fotoğrafını astı. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Albayrak için taziye mesajı yayınladı. Gauck mesajında, “Kimse sizin, ailenizin ve kızınızın arkadaşlarının acısını ölçemez. Başkalarının yüzlerini çevirdiği yerde Tuğçe örnek bir şekilde yüreklilik ve medeni cesaret göstermiş ve şiddet mağdurlarının yanında durmuştur” sözlerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Gauck, olaydan dehşete kapıldığını ve sarsıldığını da ifade etti. Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Albayrak’ın gösterdiği cesaretten dolayı Federal Liyakat Nişanı için önerileceğini açıkladı. Nişanın verilmesi için internet üzerinden hazırlanan dilekçeye yüz binden fazla kişi imza attı.