GündemAkit'ten büyük saygısızlık! Tepki yağıyor...

Akit'ten büyük saygısızlık! Tepki yağıyor...

10.11.2015 - 13:02 | Son Güncellenme:

Akit TV, skandal yayınıyla gündemde... Akit TV, 10 Kasım'ı ve Atatürk'ü 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısıyla ekranlarına taşıdı.Öte yandan İstanbul Sarıyer'de Akit TV muhabirinin sorularının ardından tansiyon yükseldi, gergin anlar yaşandı.

Akitten büyük saygısızlık Tepki yağıyor...

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 10 Kasım medyanın ve sosyal medyanın 1 numaralı gündem konusu olurken, Akit TV ekranlarında altyazı skandalına imza atıldı. Akit gazetesinin kanalı olan Akit TV, 10 Kasım'ı ve Atatürk'ü 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısıyla ekranlarına taşıdı. Akit TV, bu yayınının ardından sosyal medyada tepkileri üzerine çekti. Twitter'da başlatılan kampanya ile Akit TV, '#AkiteLanet' etiketiyle en çok konuşulan listesine girdi.

Haberin Devamı

İşte, Akit TV'deki skandal altyazı:

Akitten büyük saygısızlık Tepki yağıyor...


RTÜK'ten Akit TV'nin kin kusan yayını için açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yayının titizlikle takip edildiğini bildirdi.

AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yaptığı yayın sosyal medyada tepki topladı. Bir Twitter kullanıcısının “Arkadaşlar RTÜK şikayet hattını boş geçmeyelim. RTÜK uyuma” tweetine RTÜK resmi hesabından cevap verdi.

RTÜK, yayınların uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ve ihlallerle ilgili raporların üst kurula sunulduğunu bildirdi.

SARIYER'DE DE ORTALIK KARIŞTI

Sarıyer'deki Atatürk anmasında ise Akit TV muhabirinin soruları tansiyonu yükseltti, gergin anlar yaşandı.

Törenler sırasında meydanda çekim yapan Akit TV muhabiri, ilçeye konulan Anıtkabir maketinin önüne geçerek aylar önce Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı Kabe maketi ile Anıtkabir maketini karşılaştırdı ve vatandaşlara sorular yönetti. Muhabir, vatandaşlara, “Üsküdar’daki Kabe maketi eleştirildi neden Anıtkabir maketini eleştirmiyorsunuz?”, “Üsküdar’daki Kabe maketine karşı mısınız” gibi sorular sorunca bir kadın, “Elhamdülillah Müslümanız. Siz niye insanları kutuplaştırıyorsunuz? Siz bizden ne istiyorsunuz? Kabe ile Anıtkabir’i neden karşılaştırıyorsunuz.” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Akit TV muhabiri sorularını tekrar edince Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman yanıt verdi. Kahraman, “Sarıyer’in Üsküdar’la bir ilgisi yok. Yanlış insanlara yanlış sorular soruyorsunuz. Üsküdar’a karşı olanda yok, bu anıta karşı olan yok. Biz Sarıyer Belediyesi olarak hiçbir şekilde eleştirmedik. Siz gazetenize ‘mezar taşıdılar’ diye başlık atarsanız insanların tepkisini çekersiniz. Çünkü bizim artık bu dili terk etmemiz, doğru bir dili geliştirmemiz lazım.” dedi.

Akit muhabirinin tekrarı üzerine törene katılan vatandaşlar “Bizim peygamberle bir sorunumuz yok. Atatürk’le Peygamberi karşılaştırmaya utanmıyor musunuz? Halen daha halkı kışkırtıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Akit TV muhabiri ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma yaşandı. Törendeki bir grup vatandaşları sakinleştirerek Akit muhabirinin yanından uzaklaştırdı.