Son dakika akıllı telefonlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan akıllı telefonlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan akıllı telefonlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.101 akıllı telefonlar haberi bulunmuştur.
Yılın trendi akıllı ürünlerHepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanından verilen milyonlarca siparişi analiz ederek 2024’e damga vuran alışveriş eğilimlerini açıkladı.
Siber şiddete karşı dayanışma ağıKadınlara yönelik şiddet, toplumsal cinsiyete dayalı diğer şiddet türlerini de içinde barındırıyor. Bunlar arasında, cep telefonları ve akıllı telefonlar, internet, sosyal medya platformları ve e-posta gibi bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak kadınlara uygulanan siber şiddet de bulunuyor.
Baş belası dağınık zihin!Yeni nesil cihazlar yatağa girerken ya da tatile çıkarken de artık bize eşlik ediyor, oysa bu alanlar yakın tarihe kadar, gündelik hayatımızı böyle bölen cihazların girebildiği alanlar değildi.
Yeni rapor yayımlandı: Z kuşağı askeri Wi-Fi istiyor!İngiliz ordusunun yeni bir raporuna göre, Z kuşağından askerler daha iyi Wi-Fi, özel banyo, çift kişilik yatak ve kendi yemeklerini pişirebilecekleri uygun mutfak talep ediyor!
TSMC'nin karı 3. çeyrekte arttıTayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC'nin yılın 3. çeyreğindeki karı, beklentileri aşarak yıllık bazda yüzde 54,2 yükseldi.
Akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar! Ekran bağımlılığı cildi yaşlandırıyorDijital dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ekranlar, hayatımıza kolaylık sağlarken aynı zamanda bazı sağlık sorunları için de bir tehdit oluşturuyor. Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların yaydığı mavi ışığın, cilt yaşlanmasını hızlandıran önemli bir faktör olarak karşımıza çıktığını söyledi.
“Bağımlılık bir üst bilim dalı kabul edilmeli”Klinik psikolog Melike Şimşek ile “Uzmanlar İçin Bağımlılığa Pratik Yaklaşım” kitabına imza atan Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Bağımlılık alanında çalışan uzmanlar sürekli yer değiştiriyorlar. Bunun sonucu kişi tam bağımlılığı öğreniyor, başka bir yerde görevlendiriliyor. Bu nedenle bağımlılığın bir üst bilim dalı olarak kabul edilmesi gerekli,” diyor
Çağımızın ‘normal’i Sally RooneySally Rooney’yi tanımlama çabası öyle tuhaf bir boyut aldı ki etiketleri üzerinden sökmek kaçınılmaz bir görev gibi geliyor insana. Çağının Jane Austen’i ile snapchat kuşağının Salinger’ı ise en çok alıcısı olanlar. Oysa kendi gibi İrlandalı olan Oscar Wilde tam da onu bu sıkıntıdan kurtarmak istercesine “Tanımlamak kısıtlamaktır,” demişti zamanında. Yazdığı kitapları henüz okumadıysanız bile bir yerlerde adını duymuş, sosyal medyada “İntermezzo” içerikleri önünüze düşmüş, en olmadı “Normal People”ın iki genç aşığından ona doğru çıkan yolu yürümüşsünüzdür.
Dünya'nın ilk 3’e katlanan telefonu Huawei Mate XT tanıtıldıHuawei, yenilikçi teknolojileri ve üst düzey tasarımlarıyla sınırları zorlamaya devam ediyor. Teknoloji dünyasında çığır açan adımlarıyla dikkat çeken marka, şimdi de dünyada bir ilki gerçekleştirdi: ekranı üçe katlanabilen bir akıllı telefon. Huawei Mate XT Ultimate Design, kullanıcı deneyiminde devrim yaratacak bu özellikleriyle teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.
Cebimizde casus var! Mikrofon verisine erişiyorÖzel konuştuğumuz bir şeyle ilgili cep telefonumuzda reklam görüyoruz, ‘Telefonlarımız dinleniyor mu?’ hissine kapılıyoruz. İşte Google, Facebook, Microsoft ve Amazon’un dijital pazarlama hizmeti CMG raporları bu dinlemeyi doğruladı. Uzmanlardan uyarı var: Güvenlik açığı olmayan markalar kullanın, oyun uygulaması yüklemeyin, mikrofon, kameraya erişim izni vermeyin.
Masa boyu yalnızlıkMFÖ’nün “Yalnızlık ömür boyu” şarkısı restoranlarda gerçek oldu. Tek başına yemek yeme modası dünya çapında hızla yayılırken, bu yalnızlığın pandemiye uzanan “mazeretleri” var!
Telefonların ömrünü kısaltan hatalar! Bunları sakın yapmayınAkıllı telefonlar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, yanlış kullanım alışkanlıkları telefonlarımızın ömrünü kısaltabilir ve performansını olumsuz etkileyebilir. Uzun süreli ve sorunsuz bir telefon kullanımı için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. İşte telefonlarınızın ömrünü kısaltan yaygın hatalar ve bunlardan nasıl kaçınabileceğiniz!
Telefonunuzun pil ömrünü kısaltan hatalar! Şarj ederken sakın yapmayınModern akıllı telefonlar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, telefonların pil ömrü genellikle kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biridir. Pil ömrünü uzatmanın yollarını ararken, aslında bazı yanlış alışkanlıklar pil ömrünü kısaltabiliyor. İşte şarj ederken kaçınmanız gereken hatalar ve telefonunuzun pil ömrünü korumanın ipuçları.
Tarım cebimde uygulamasıyla denetimi görTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “TarımCebimde” uygulamasına yeni eklenen sekmeyle vatandaşların lokanta, kafe, market veya fabrika gibi iş yerlerinin son denetim bilgilerine ulaşabileceklerini açıkladı.
Uzmanı uyardı! Akıllı telefonlar hafızamızı ve zihinsel sağlığımızı tehdit ediyor“Ancak bu teknolojik kolaylıkların birçok avantajı olduğu kadar, hafızamız ve genel zihinsel sağlığımız üzerinde olumsuz etkileri de bulunuyor” diyen Uzman Klinik Psikolog Çağrı Akyol Çevirir, akıllı telefonların hafıza üzerinde etkileri konusunu değerlendirdi.
Çocukların telefonu nasıl daha güvenli hale getirilir? İnternet filtrelerini aktifleştirinHerkesin hayatında büyük öneme sahip olan akıllı telefonlar özellikle teknoloji çağında büyüyen çocuklar için bir bağımlılık meselesine dönüşüyor. Çocuğunun dijital alandaki güvenliğinden endişe eden ebeveynler ise bu duruma bir çare arıyor. İşte çocukların telefonunu daha güvenli hale getirmenin yolları.
Kaygı çocukları esir aldıDünya sorunları, akıllı telefonlar, sosyal medya ve sınavlar nedeniyle çocuklar, adeta kaygının esiri oldular. Korku, endişe, saç dökülmesi, egzema, depresyon bu durumun belirtileri arasında.
Telefonunu çaldıran veya kaybedenler dikkat! Mutlaka bunu yapınTeknoloji hayatımızın her alanında artık, akıllı telefonlar sayesinde neredeyse tüm işlerimizi onun üzerinden bir tıkla halledebiliyoruz. Telefonları kaybetmek ise bir kabus senaryosu. Telefonlar dolandırıcıların eline geçince vatandaşlar mağdur ve davalık olabiliyor. Peki başımıza böyle bir durum gelirsen asıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa bunları yapın! İşte o adımlarTelefonunuz kaybeder veya çaldırırsanız mutlaka bu adımları yapın! Telefonlar dolandırıcıların eline geçince vatandaş hem mağdur hem de davalık olabiliyor. Peki, başımıza böyle bir şey gelirse nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? İşte detaylar...
Akıllı Telefonlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.