SiyasetDSP’de Aksakal yeniden

DSP’de Aksakal yeniden

28.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

DSP’nin 10. Olağan Kurultayı’nda, Önder Aksakal yeniden genel başkanlığa seçildi.

DSP’de Aksakal yeniden

DSP’nin “Özgürlük ve Barış” sloganı ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’da yaptığı 10. Olağan Kurultayı’nda tek aday olan Aksakal, yaptığı konuşmada, “Biz demokratik solcular, Ecevit felsefesi ve Atatürk ilkelerini iliklerine kadar özümsemiş, Ecevit yoldaşları olarak, nefes aldığımız sürece onun adını yaşatacağız, beyaz güvercinli mavi bayrağı asla yere bırakmayacağız” dedi.

Aksakal, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, çağın gereklerine, bilimin ve teknolojinin gelişimine, toplumsal ihtiyaçların ortaya çıkardığı durumlara uygun bir anayasa düzenlemesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Anayasanın ilk dört maddesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Aksakal, parti olarak hazırladıkları anayasa taslağını Meclis Başkanı’na, Başbakana ve ana muhalefet partisi genel başkanına ilettiklerini aktardı.

Konuşmalarından sonra, genel başkan ve parti organlarının yöneticilerini belirlemek için delegeler oy kullanmaya başladı.
Kayıtlı 738 delegeden 516’sı oy kullandı. Kurultayda tek aday olan Aksakal, 493 delegenin oyunu alarak, ikinci kez genel başkanlık koltuğuna oturdu.