Gündem‘İnsanları Türkiye’ye davet ediyorum’

‘İnsanları Türkiye’ye davet ediyorum’

27.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın daveti üzerine İstanbul’a gelen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Talep Rifai, Ayasofya Müzesi’nde Bakan Avcı ile yaptığı basın açıklamasında, “Yurtdışındaki insanların Türkiye’ye ziyareti, terörizme verilecek en güzel cevap olacaktır” ifadesini kullandı.

‘İnsanları Türkiye’ye davet ediyorum’

21’nci EMıTT Turizm Fuarı’nın açılışını Bakan Avcı ile beraber yapan Genel Sekreter Rifai, terörün küresel olarak turizme zarar verdiğini vurgalayarak, “Türkiye zorlukları aşabilecek kuvvette bir ülke. Türkiye’nin turizm sektörü de, köklü geçmişi ile bu süreçte ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. İnsanları Türkiye’ye gelmeye davet ediyorum. Yurtdışındaki insanların Türkiye’ye gelmesi teröre verilecek en iyi cevaptır. Terörün amacı da zaten bunu engellemek” şeklinde konuştu.
Küresel olarak zor bir yıldı
Genel Sekreret Rifai’nin önemli bir Türkiye dostu olduğunu ve 28 Haziran’da Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırıda ülkeye büyük yardımları olduğunu aktaran Bakan Nabi Avcı, “2016 yılı, turizm tüm dünyada dar bir boğazdan geçti. Ama hem bizim söylediğimiz hem başka gözlemcilerin söylediği terör global bir olgu. Sayın Rifai’nin programımıza katılması, bakanlarımızın katılması bu global işbirliğinin, dayanışmanın güzel bir örneğini oluşturdu. Dünyanın hiçbir şehri ‘Ben yüzde 100 güvenliyim’ diyemez” dedi.
Türkiye’nin en büyük turizm fuarı EMITT’te bakıldığında 2017 yılında turizm beklentisinin oldukça kuvvetli gözüktüğünü vurgalayan Bakan Avcı, “2016’da tüm olağanüstü durumlara rağmen hizmet kalitesi düşürülmedi. Rusya pazarında ciddi bir toparlanma söz konusu. Avrupa’ya yönelik de amacımız böyle. Japonya, Çin, Hindistan, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika’ya yönelik de büyük bir tanıtım kampanyası planlıyoruz” ifadesini kullandı.