“Beş yıl boyunca haftada iki saat Mahmure Tünal’dan ders aldım ve sekiz yıldır resim yapıyorum. 50 tablom var, ama henüz sergi açmadım. Çünkü her yıl bir olay patladı ve sergi işi yattı. Bu yıl ekim ayında ilk kişisel sergimi açmak istiyorum. İçimden geldiği gibi çalışıyorum. Resim yapmaktan çok keyif alıyorum. Yaptıklarımı görenler çok değişik buluyor ve beğeniyor.”
Fırat’tan hazır tablolarından birkaçının fotoğrafını istedim. Gönderdiği serilerden biri Hindistan’ın Holi Festivali’nden, diğeri ise semazenler... Fırat’a göre bu tablolar, aslında baharı müjdeleyen çılgın boyalar... Sizce nasıl Hande Fırat’ın yaptığı yağlı boya resimler?
ÜNLÜLER PAYLAŞTIKLARI EYLEME NİYE GELMEDİ?
Eylemin görselini, çocuklar üzerine güzellemelerle birlikte birçok insanın yanı sıra şov dünyasından da ünlüler paylaştı. ‘Çocuğuma dokunma’ eyleminin ilan edildiği saatte, Suadiye sahilindeydim, ne o ünlülerden eser vardı ne de milyonlarca takipçilerinden gelen... Söylemle eylem, şovla gerçek arasındaki fark, burada da çıktı karşımıza...
100-150 kişinin olduğu alandan yaptığım yayını, canlı canlı 2 bin 800 kişi izledi,
24 saat sonunda bu rakam 25 bini buldu. Olan biteni uzaktan izlemeyi, sosyal medyada atıp tutmayı, lafa sıra gelince memleket kurtarmayı seviyoruz, ama iş icraata gelince herkes arazi...
Alandakilerin ezici çoğunluğu kadındı ve bazıları çocuklarıyla geldi.
Ebru Destan, Gülşah Saraçoğlu, Betül Arım, Koray Avcı gibi birkaç ünlünün katıldığı gösterideki kadınlar, “Sosyal medyada Eylül ve Leyla için ağıtlar yakan, ‘Çocuğuma Dokunma’ diye paylaşım yapan ünlüler nerede?” diye sordu. Eylem için paylaşım yapan ünlüler gelseydi, ertesi gün çocuk katillerine ağırlaştırılmış müebbet cezası getirecek kanun mu çıkacaktı?
Hayır... Ünlüler, yapacakları paylaşımlarla eylemi geniş kitlelere duyuracaklardı, ama olmadı. Eyleme gelecek isimler için şöyle de bir risk söz konusuydu. Kendini idealist bir öğretmen ve anne olarak tanıtan bir konuşmacının, “Buraya selfie çektirip, eşe dosta veya takipçilerine hava atmak için gelenler varsa, lütfen ayrılsınlar aramızdan” dediği bir ortamda, hayranlarıyla fotoğraf çektiren ünlülere, “Rol çalmayın. Eylemi amacından saptırmayın” diye tepki gösterenler de çıkabilirdi. Maalesef ülkemizin gerçekleri bunlar...
EN GÖRKEMLİ OTELDİ, DOKUZ YILDA VİRANE OLDU
Azeri iş insanı Telman İsmailov’un 2009 yılında 1.4 milyar dolar harcayıp Antalya’da açtığı Mardan Palace’ın son hali içler acısı... 25 milyon euro’ya mal olan açılış törenine Sharon Stone, Richard Gere, Monica Belluci, Mariah Carey, Tom Jones ve Paris Hilton gibi yıldızların katıldığı lüks otel, dokuz yılda oldu virane... Salim Uzun’un Hürriyet’e manşet olan haberindeki fotoğraflara bakarken içim acıdı.
Antalya Televizyon Ödülleri ve Altın Portakal nedeniyle birçok kez kaldığım ihtişamı ve abartılı lüksüyle göz kamaştıran Mardan Palace, adeta çürümeye terk edildi. Ödenmeyen borçlar nedeniyle icralık olan ve mülkiyeti Halkbank’a geçen otelin yeniden turizmin hizmetine girmesi, milyon dolarları gözden çıkaracak babayiğit bir işletmecinin olmasına bağlı.
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Mardan Palace’ın Türk turizmine kazandırılmasını istediklerini ve bu amaçla işletmeci aradıklarını açıkladı.
GÜNÜN SÖZÜ
Bilenle tartışabilirsin, bilmeyenle tartışabilirsin. Ama bildiğini sananla tartışmak ahmaklıktır. (Konfüçyus)