Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Yaşam
'Karnabahardan çorba olur mu' demeyin! Tadı damakta kalacak tarif
Serçeleri yok etmeye ant içtiler, bedeli çok ağır oldu! Açlıktan kıvrandıran katliam
Baba-oğul 'engel' tanımıyor! Hem mühendis hem atlet: 'Şampiyon Türk öğrenci'
En iyi karamelize soğan için şef tarifi! Sırrı zeytinyağında, dibi tutmayacak
Silecekleri böyle temizleyen aylarca rahat ediyor! Çizik ve lekeden eser bırakmayan tüyo
Sütlacın kıvamı her zaman aynı kalacak! Pirince yarım kaşık eklemek yetiyor
Sütlaç, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tatlı tadı ve doyurucu özellikleri sayesinde sıklıkla tüketilir. Ancak anne usulü nefis bir sütlaç hazırlamak göründüğü kadar kolay değildir. Bunun için dikkat etmeniz gereken püf noktalar ve bazı geleneksel yöntemler mevcut. İşte kıvamı asla şaşmayan sütlacın tüyosu.
Sindirimi tepeden tırnağa yeniliyor! Cevizin faydasını fulleyen 'sütte bekletme' yöntemi
Zengin besin içeriği sayesinde sağlığımız için çok faydalı olan ceviz, yaygın olarak tüketilen kuruyemişler arasındadır. Cevizlerin besin değeri, ıslatıldıklarında zirveye ulaşır. Ancak neye batırmak gerektiği her zaman merak konusu olmuştur. Suda bekletmek mi, yoksa sütte bekletmek mi daha sağlıklı? İşte cevabı.
Tek tek ölçtü, 'ölü su' içiyormuşuz! '5 yıldır şişemle geziyorum, 3-6-7 yazanı almayın'
Oksijenden sonra insan yaşamında önemli yere sahip olan su, dünya üzerindeki en mucizevi madde. Peki vücudumuzun ayakta kalabilmesi için en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan suyu içerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Plastik şişelerin suyun ruhuna zarar verdiğini ancak hepimizin hayatında olduğunu söyleyen Diyetisyen Ersin Özdemir, su alırken de içerken de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
İlk bakışta güve sanılsa da gerçek bambaşka! Kıyafetteki deliklerin nedeni bakın neymiş
Kıyafetlerimizde zaman zaman rastladığımız küçük delikler birçok faktörden kaynaklanabilir. Halk arasında güveler suçlu ilan edilse de bu deliklere neden olan tek husus güveler değildir. İşte deliklerin diğer nedenleri.
Unsuz şekersiz brownie tarifi! Tadı gram değişmiyor, 3 malzemeli eşsiz lezzet
Brownie tatlısı, hem pratik hem de lezzetli olduğu için en sık tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Eğer sağlıklı bir tatlı alternatifi arıyorsanız, bu pratik tarif tam olarak size göre. Peki, unsuz ve şekersiz brownie nasıl yapılır?
Nar kabuğunu kurutan yaşadı! Şipşak hazır oluyor, fırına atmak yeterliymiş
Sağlığımız açısından çok faydalı olan nar, içerisindeki antioksidanlar sayesinde vücut direncini arıttırıyor ve bağışıklığımızı koruyor. Kabuğundan ayırarak tükettiğimiz narın kabukları genellikle çöpe atılır. Ancak pratik bir kurutma işlemiyle nar kabuklarını pek çok alanda değerlendirebilirsiniz.
Mersinli ustalar tantuniyi böyle yapıyor! Sırrı yüksek ateş ve hızda, lezzeti şahane
Tantuni, Akdeniz’in güzide kenti Mersin’den sokak lezzetlerinden biri olmaktan çıkarak, tüm Türkiye’ye yayılmış hatta dünya mutfaklarını dahi etkilemeyi başarmış bir lezzettir. İncecik doğranmış etlerin, tam kıvamında hazırlanmış baharat ve yağ ile harmanlanarak yüksek ateşte pişirilmesi ile hazırlanır. Ancak bu özel lezzeti birkaç püf noktasına dikkat ederek evinizde de hazırlayabilirsiniz.
Buzluğa bozuk para atmak yetiyor! Kimse bilmiyor, zehirlenmeleri önleyen altın tüyo
Elektrik kesintileri, özellikle uzun süreli olduğunda, buzdolabındaki yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir. Peki, bu durumun yiyeceklerinizi nasıl etkilediğini hızlıca öğrenebileceğiniz bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? İşte bozuk para testi ile buzdolabınızdaki gıdaların güvenli olup olmadığını kontrol etmenin kolay ve etkili yolu.
Bu yöntemle yufkanız çarşaf gibi açıklacak! 1 kaşık ekleyince tel tel oluyor
Yufka açarken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Özellikle hızlı açmak ve leziz yufkalarla börekler yapmak için bazı detaylar ustaların ‘püf’ noktası dediği kadim sırlar arasında. Yufkanın malzemelerine 1 bonus eklenince yufkalar yumuşacık oluyor! Peki bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor?
Düşman radarına denizde sinyal darbesi! Yerini bulmak imkansız: 'Askeri avantaj sağlıyor'
Takvimler 18 Haziran 2023'ü gösterdiğinde OceanGate şirketine ait olan Titan denizaltısı Kuzey Atlantik Okyanus'ta kayboldu. Günlerce haber alınamayan denizaltının içindeki 5 kişi de hayatını kaybetmişti. Üstelik okyanusun derinliklerinde kaybolup haber alınamayan tek denizaltı Titan değil! Peki denizaltılar neden kayboluyor ve tespit edilmeleri neden bu kadar zor?
2 besinle hayatta kalıyor! Test sonucu çıktı, doktora ilk bunu sordu: 'Öpebilir miyim?'
Doğduğu günden bugüne 25 yıldır birçok gıdaya karşı alerjisi vardı. Ancak son yaşadığı olayla yalnızca besinlere değil, öpücüğe bile alerjisi olduğu tespit edildi! Aldığı teşhis sonrasında yalnızca 2 yiyecekle hayatını devam ettirmesi gereken genç kadının, artık hayatındaki herkes bazı kurallara uymak zorunda.
Komşular tarifini soracak! Sırrı sıcak-soğuk ayarında, tatlı şerbeti kıvamında oluyor
Şerbetli tatlılar, mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biridir. Baklavadan kadayıfa, revaniye kadar geniş bir yelpazeye yayılan bu tatlıları, özel günlerde, bayramlarda veya sıradan bir akşamı güzelleştirmek için daha yapabiliyoruz. İyi bir şerbetli tatlı hazırlamak, sadece malzemeleri bir araya getirmekten fazlasını gerektiriyor. Tatlının lezzetli, kıvamında ve göz alıcı olması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli püf noktaları vardır.
Yazarlar
Nilüfer Pazvantoğlu
2023 yazının saç modası
Yeşim Mutlu
POLVO’dan alışılmışa başkaldırı
Seray Küçük
Ayna misali
Tuğçe Çalışkanerler Ercan
Nefesin düşünceye etkisi
KİFDER'den mesaj var
Nur Demir
Kuantum dolanıklık: Ya hayır söyle ya da sus!
Asuman Korugan
İşletme Kibri
Yeni lezzetler
Güney Güneyan
Suçun Oluşumu
Tuvana Eroltu
Yeni nesil eğitimler rehberi
Begüm Kılıç
Bir kap mutluluk!
Betül Altınbaşak
Kendime yolculuk
Esra Karaosmanoğlu
İkinci yarıyı daha iyi oyna
Melis Güvenç
'Yeni isimlere yatırım yapıp yeni yüzler keşfetmek istiyoruz'
Arzu Bıyıklıoğlu
Olumlu düşünmenin arkasındaki gerçekler
Esra Kemer
Mülakatlarda işten ayrılma sebepleri nasıl anlatılır?
En Çok Okunan Haberler
Eve sinen kızartma kokusuna son! Ocakta kavuran ya da kaynatan mis kokuyu alıyor
Milyarderlerden farkı 1 saatlik kuralı! Jeff Bezos'un büyük sırrını nişanlısı açıkladı
Hamsi temizlemek eziyet olmaktan çıkacak! Tuzlu suda bekletmek şartmış, bir çırpıda bitirin
Ekmekleriniz fırından yeni çıkmış gibi kalacak! Sirke değdiği anda değişiyor, hiç bayatlamıyor