Siyaset‘2 trilyon dolar vergi nereye gitti?’

‘2 trilyon dolar vergi nereye gitti?’

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin kuruluşundan bu yana geçen 7 aylık sürede tüm illeri karış karış dolaştığını belirterek, “Türkiye Allah’ın izniyle 24 Haziran’dan sonra çok daha iyi olacak” dedi.

‘2 trilyon dolar vergi nereye gitti’

Partisinin Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği mitingde halka seslenen Akşener, konuşmasına başlamadan önce platforma çıkan kadınların kendisine hediye ettiği tülbentleri aldı. Güvenlik amacıyla miting alanı çevresindeki yolların ulaşıma kapatılmasına tepki gösteren ve Gaziantep Valiliği’ni eleştiren Akşener, “Bu devran döner belediye başkanına söyleyecek sözüm yok partilidir ama ben Gaziantep’in misafiriyim ayıptır ayıp. Sayın Vali’yi uyarmak isterim; bir valinin görevi iktidar partisinin il başkanı olmak değildir. Valiler, emniyet müdürleri devletin memurları olmalıdır” diye konuştu. Allah’ın adaletine, milletin ferasetine güvenerek yola çıktığına ifade eden Akşener, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bugüne çok yol kat ettiğini, 81 ilde örgütlenmesini tamamladığını belirterek, “Allah’ıma şükürler olsun ki hiç pişmanlık duymadık. Çünkü siz istediniz, biz bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İnşaatla büyüyoruz’

7 aydır tüm illeri karış karış gezdiğini ifade eden Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: , “İktidar mensupları muhalefeti bir dönemde Fırat’ın doğusuna gidemiyor diye suçlarken, Fırat’ın doğusu bizim dedik her şehir ilçeye ikişer kere gitti bu kardeşiniz. Kadınlar gittiğimiz yerlerde bana tülbent ve yazmalar hediye ediyor. Bu tülbentler sandıklardan çıkmışsa ve Meral Akşener al bunları manasına göre davran denilmişse Türkiye iyiye gidiyor demektir. Türkiye Allah’ın izniyle 24 Haziran’dan sonra çok daha iyi olacaktır.”

‘Konvoyun yolu kapatıldı’

Meral Akşener, Gaziantep’teki mitinginin ardından Osmaniye’ye giderken araç konvoyunun bir hafriyat kamyonu tarafından yolun kapatıldığını söyledi. Akşener, “Rahmetli Alparslan Türkeş’e, rahmetli Süleyman Demirel’e yapılanlar, bugün bize yapılıyor” dedi.

Konuşmasını hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek sürdüren İYİ Parti lideri, “Sayın Erdoğan tercih yaptı ve borç aldı bina yaptı ve inşaatla büyüyen Türkiye’yi ortaya koydu. Ne oldu bugün durum ne? 450 milyar dolar borcu olan ülkeyiz. Aldılar borçları, ödenmeyecekmiş gibi düşünüldü. 70 milyar dolara devletin tüm sahip olduğu kurumlar satıldı. Köprüler yapıldı, şehir hastaneleri, tüp geçitler yapıldı ama yandaş müteahhitlere yaptırıldı. Böyle bir ekonomik anlayış olamaz” ifadelerini kullandı. 16 yıllık Ak Parti hükümetinde 2 trilyon dolarlık vergi toplandığına dikkati çeken Akşener, “Bu paraların nereye gittiği meçhul. Yapacağımız ilk iş ekonomide güveni sağlamak, çarpık düzeni ortadan kaldırıp iş arayanın iş bulduğu üreten ekonomiyle Türkiye’yi yeniden tanzim etmektir” diye konuştu. l HASAN KIRMIZITAŞ- MÜCAHİT YOLCU- EYYÜP BURUN Gaziantep DHA