Gündem110 göçmen yakalandı

110 göçmen yakalandı

15.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Dikili ilçesinde, Madra çayı açıklarından bindikleri lastik bot ile denize açılan ve yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 24’ü Suriye, 24’ü Afganistan ve 5’i Pakistan uyruklu toplam 53 mülteci yakalandı. 37’si erkek, 7’si kadın, 9’u çocuk olan mülteciler hakkında yasal işlemlere başlandı.

110 göçmen  yakalandı

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ise bir ihbar üzerine Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete Limanı’na gitmek üzere ‘MV Ayshe’ adlı Ro-Ro gemisine yüklenen uluslararası bir lojistik firmasına ait tırlarda detaylı arama yaptı. Limandaki X-Ray cihazına sevk edilen 3 TIR’ın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine ekipler, araçların dorsesini aradı. Kontrollerde dorsedeki eşyalar arasına saklanmış biri kadın 11 Suriyeli yakalandı.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde de yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan 46 yabancı uyruklu yakalandı.

8 kat azaldı

Avrupa’da mülteci olabilmek için yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin umuda yolculukları bitme noktasına geldi. Ege Denizi’nde geçen yıl haziran ayının 13 gününde 2 bin 262, bu yılın aynı döneminde ise 8 kat azalarak 255 göçmen yakalandı.