Gündem 10 ton bombayla saldırdılar

10 ton bombayla saldırdılar

27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Cizre Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne dün sabah 10 ton bomba yüklü hafriyat kamyonuyla gelen PKK’lılara polis kontrol noktasında müdahale edildi ›› Aracı aratmak istemeyen teröristler bombayı patlattı. 11 polis şehit olurken aralarında Cizre Kaymakamı ile altı aylık bebeğin bulunduğu 82 kişi de yaralandı

10 ton bombayla saldırdılar

Türkiye dün yine PKK’nın düzenlediği hain bir terör saldırısıyla uyandı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün sabah PKK’lı teröristler yaklaşık 10 ton bomba yüklü hafriyat kamyonuyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 11 polis şehit oldu. Aralarında Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ile altı aylık bir bebeğin bulunduğu dördü ağır 82 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa dün sabah 07.00 sıralarında yaklaşık 10 ton bomba yüklü harfiyat kamyonuyla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi. İddiaya göre aracı aratmak istemeyen teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü kamyonu infilak ettirdi.

Deprem gibi

Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu da alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar su sıkarak müdahale etti. İntihar saldırısında 8 polis olay yerinde şehit olurken yaralılar Cizre’de yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Şırnak ve çevre illere sevk edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Saldırının ardından Şırnak Valiliği’nden yapılan ilk açıklamada Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile intihar saldırısı düzenlediği belirtildi.

11 şehit 82 yaralı

Açıklamada “Hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. Üçü sivil 75 polis memuru olmak üzere toplam 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4’ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne, 4 yaralımız Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir” denildi. Şehit olan polisleriden 7’sinin ismi açıklandı. 27 yaşındaki Harun Maytalman, 22 yaşındaki Burak Mart, 22 yaşındaki Ferhat Bozkurt, 32 yaşındaki Mehmet Dama, 43 yaşındaki Abdülhamit Kaya, 24 yaşındaki Tayfun Doğan ve 23 yaşındaki Osman Budak’ın baba evlerine acı haber verildi.

Kaymakam da yaralı

İlerleyen saatlerde yaralıların sayısı 82’ye yükselirken saldırıda Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’un da yaralandığı ortaya çıktı. Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavisi yapılan Adanur’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Adanur’un saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında 6 aylık Filiz adlı bebekleriyle Özalp çiftinin de bulunduğu belirtildi. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre’deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Enkaz altında kaldılar

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluşurken, Şırnak-Cizre karayolu ulaşıma kapatıldı. Cizre Garnizon Komutanlığı’nın istinat duvarının bir bölümü de zarar gördü. Enkaz altında kalan yaralılar ambulanslarla Cizre ve çevredeki yerleşim merkezlerinde bulunan hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı ilçeye 2 ambulans helikopter ve 12 ambulans ile sağlık ekipleri gönderdi. Şiddetli patlama nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı.

Oğlunun doğum gününde şehit oldu

10 ton bombayla saldırdılar


Henüz 3 yıllık polis olan 27 yaşındaki Harun Maytalman, Samsun Çevik Kuvvet Şubesi’nde görev yaparken bir hafta önce şark tayini çıkmış ve Cizre’de görevce başlamıştı. Ordu’nun Aybastı İlçesi nüfusuna kayıtlı Harun Maytalman’ın şehit olduğu haberi Samsun’un Atakum İlçesi Yeni Mahalle’de oturan eşi Neşe Maytalman’a, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Şehidin evine ve sokağa bayraklar asıldı. Eşinin şehit olduğu haberini alan Neşe Maytalman gözyaşlarına boğuldu. 3 yıllık evli olan Neşe ve Harun Maytalman çiftinin 2 yaşında çocukları Berkay Maltalman’ın dün doğum günü olduğu belirtildi.

Giriş çıkışlar kapatıldı

PKK saldırısı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar da tamamen kapatıldı. Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan ve uluslararası İpek Yolu’ndan çıkış yapacak araçlar Cizre giriş ve çıkışlarında uzun süre bekletildi. Saldırının ardından takviye gönderilen ilçede PKK’ya yönelik kapsamlı operasyon başlatıldı.