R

Ester- C’nin standart C Vitaminine göre farkları nelerdir?

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Son zamanlarda Ester-C adının sık sık karşınıza çıkması tesadüf değil. Özellikle havaların soğumasıyla birlikte, bağışıklığını desteklemek ve hastalıklara karşı önlem almak isteyenler, patentli bir C Vitamini formu olan Ester-C adıyla karşılaşıyor. Peki Ester-C tam olarak nedir? Bağışıklık sistemini nasıl destekler? Ester- C’nin standart C Vitaminine göre farkı nedir? İşte detaylar...

C VİTAMİNİ ASLINDA NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR?

C Vitamini yaş fark etmeksizin her insanın sağlıklı yaşam fonksiyonlarını devam ettirmek için her gün mutlaka alması gereken bir vitamindir ve gıda takviyelerinin olmazsa olmazıdır. Özellikle kış döneminde bağışıklığın desteklenmesinde en kritik rolü oynayarak, hastalıklara karşı korunmamızda önemli rol oynar. C Vitamininin faydalarından bazılarını şöyle özetleyebiliriz;

Tedaviye destek olur

* Suda çözülme özelliğine sahip C Vitamini, vücudun temel antioksidanlarından biridir ve özellikle vücudun sudan oluşan kısımlarını serbest radikal hasarlarına karşı korur.

* C vitamini bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur. Özellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon gibi durumlardan korunmaya ve tedaviye destek olur. Enfeksiyona yakalanma sıklığını ve hastalık süresinin kısaltılmasına yardımcıdır.

* C Vitamini yorgunluk ve bitkinliğin azalmasını destekler. Yoğun tempoda geçen bir günde C vitamini takviyesi kullanmak daha enerjik hissetmeye yardımcı olur.

Sigara içenler dikkat!

* Özellikle sigara içenlerde kişilerde C vitamini ihtiyacı artar. Böylelikle kollajen yıkımındaki hızlanmayla beraber cilt yaşlanması da hızlanır. Sigara içen kişilerin günlük en az 500 -1000mg C vitamini kullanmaları gerekir.

* C vitamini sadece cilt değil kan damarları, eklemler, sindirim ve solunum sistemleri, göz gibi tüm bağ dokularının sağlığı için gereklidir.

* C vitamini, alerjiden sorumlu histamin seviyelerinin normale inmesine yardımcı olur. Böylelikle alerji semptomlarının azaltılmasını sağlar.

Kollajen sentezindeki rolü

* Kollajen sentezindeki rolü ile bağ dokuları korur ve doku onarımını destekler. Cilt bağ dokusunu yaşlanma etkilerine karşı korumak ve desteklemek için koruyucu amaçlı C vitamini takviyeleri kullanılabilir. C vitamini, kollajen sentezindeki rolünden dolayı, gözün bağ dokusu için esansiyeldir. Özellikle teknoloji ile hayatımıza giren gün geçtikçe daha da önemli yere sahip olmaya başlayan bilgisayar kullanımı, TV kullanımı ile gözlerde yorgunluk ve buna bağlı hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden göz sağlığını desteklemek gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. C vitamini gibi uygun antioksidan takviyeler, göz sağlığını korumak için destek sağlar.

ESTER-C NEDİR VE ESTER-C'NİN STANDART C VİTAMİNİNDEN FARKLARI NELERDİR?

Patentli bir form olan Ester-C, hem suda hem yağda çözünebilen bir C vitaminidir. Ester-C’nin standart C Vitaminlerinden farkına gelin daha yakından bakalım.*

Mide dostudur!

Ester-C kalsiyum L-askorbat formundadır ve asidik değildir. Ester-C, C vitaminin asidik olmayan nötr halini içeren patentli formülasyonudur. Askorbik asit (C vitamini) gibi asit formunda olmadığı için mide hassasiyeti yaratmaz. Asidik gıdalara karşı hassas olan kişiler için güvenilir bir C vitamini formudur.

Daha yüksek emilime sahiptir!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre hem suda hem yağda çözündüğü için daha iyi emilime sahiptir

Daha uzun süre etkili!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre vücutta daha uzun süre kaldığı için de etkisi standart bir C vitamini takviyesine göre daha uzundur. Bağışıklık sistemini gün boyunca desteklemeye devam eder.

C VİTAMİNİNİN PATENTLİ FORMU
ESTER-C'Yİ KEŞFEDİN!

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!

* Bu bilgileri derlerken, aşağıdaki literatürler baz alınmıştır.

 1. Bush MJ, Verlangieri AJ. An acute study on t he relative gastro-intestinal absorption of a novel form of calcium ascorbate. Res Commun Chem Pathol Pharmacol. 1987 Jul;57(1):137-40.
2. Gruenwald J et al. Safety and tolerance of Ester-C® compared with regular ascorbic acid. Adv Ther. 2006 Jan-Feb;23(1):171-8.
3. Van Straten M, Josling P. Preventing the common cold with a vitamin C supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Adv Ther.
2002 May-Jun;19(3):151-9.
4. Verlangieri AJ et al. Comparison of the anti-scorbutic activity of L-ascorbic acid and Ester C in the non-ascorbate synthesizing Osteogenic Disorder Shionogi (ODS) rat. Life Sci. 1991;48(23):2275-81.
5. www.Ester-C.com