Ekonomi‘Kemal Kükrer’ %100 Japon OLDU

‘Kemal Kükrer’ %100 Japon OLDU

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japonya’nın önde gelen gıda şirketlerinden Ajinomoto, yüzde 50’sine sahip olduğu Kükre Gıda’nın kalan hisselerini 181 milyon liraya satın alarak, şirketin tamamına sahip oldu.

‘Kemal Kükrer’  %100 Japon OLDU

Ajinomoto, 2013 yılında Kemal Kükrer markasıyla sirke, nar ekşisi gibi sıvı sosları üreten Kükre Gıda’nın yüzde 50’sini 60 milyon TL’ye satın almıştı. Ajinomoto, Türkiye’nin önde gelen gıda markalarından Bizim Mutfak ürünlerini üreten Örgen Gıda’yı da Ülker’den bu yıl içinde satın almıştı.

Haberin Devamı

Ajinomoto Örgen Gıda CEO’su Sinan Altun, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz satın alma işlemleri ile Ajinomoto olarak Türkiye’ye 500 milyon liradan fazla yatırım yapmış olduk. Türkiye’yi 5 yıl içinde önemli bir üs haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yatırıma devam edecek

Ajinomoto’nun büyüme hedeflerinin Türkiye’ye verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Altun, Türkiye’deki yatırımlara devam edileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atacağımıza eminiz. Temel hedefimiz, 5 yıl içinde Türkiye’yi bölgesel üretim üssü haline getirmek. Ayrıca Ajinomoto’nun Ar-Ge gücünden yararlanarak, yeni ürünlere de odaklanacağız. Yol haritamızı belirledik; emin adımlar ve verimli yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Ajinomotoya hisselerini devreden Gülel Ailesi adına konuşan Sabri Gülel, Kükre”nin artık dünyanın en büyük gıda üreticilerinden birinin bünyesinde yer almasından gurur duyduklarını belirterek, “Bu anlamda bu hazineyi, genlerinde araştırma ve geliştirme olan dünyaca büyük bir şirkete, 5. tat olan umamiyi keşfetmiş olan Ajinomoto’ya, devrediyor olmak bizler için büyük mutluluk” dedi.

1915 yılında kuruldu

Japonya’da 1909’da kurulan ve şu anda 30 ülke faaliyet gösteren Ajinomoto, 2016 yılında 10 milyar dolar net satış gerçekleştirdi.

Kükre Gıda, 1915 yılında Kemal Kükrer tarafından kuruldu. 1999 yılında Gülel ailesi tarafından satın alındı.

Eskişehir, İzmir ve Adana’da olmak üzere 3 fabrikada 200 çalışan ile üretim yapan Kükrer Gıda, Türkiye’deki yaygın dağıtım ağıyla 40 bin noktaya ulaşan marka, 33 ülkeye de ihracat yapıyor.