23.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
FIBA Avrupa başkanlığına seçilen Demirel, NBA’de forma giyen Türk oyuncunun, 2014 FIBA Dünya Kupası’nda kadroda yer alacağını ve milli takımın başarısına yardımcı olacağını söyledi.
Turgay Demirel yaptığı açıklamada, “Hidayet bir sene sakatlığı nedeniyle gelememişti ama onun dışında her zaman milli takım kamplarına katıldı. Bazı kötü oynadığı maçlar olabilir ama genelde katkılarını çok olağanüstü diye değerlendiriyorum. Aynı şekilde Mehmet Okur da öyle. Sonra NBA’e giden Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın katkıları, Türk Milli Takımı’na her zaman çok büyük bir güç sağladı. Enes Kanter ise NBA’e gittikten sonra ancak bir turnuva oynadı. Enes’in 2011 yılında Avrupa Şampiyonası‘nda gerçekten ciddi katkılar verebileceğini gördük. İnşallah Enes, 2014 FIBA Dünya Kupası’nda kadroda yer alacak ve yine benzer şekilde onun da katkıları milli takımın başarısına yardımcı olacak” dedi.
Demirel, A Milli Takım’da başantrenörlük görevine getirilen Ergin Ataman’ın başarılı olmasını ve milli takımda devam etmesini istediklerini de dile getirerek, “Ergin hocanın başarılı olmasını ve 2016’dan sonra da devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.