İstanbul Ümraniye’de 19 Mayıs’ta En- Şen Festivali düzenlendi

Ümraniye’de 19 Mayıs’ta En- Şen Festivali düzenlendi

19.05.2024 - 15:22 | Son Güncellenme:

Ümraniye’de 19 Mayıs’ta En- Şen Festivali düzenlendi

Ümraniye’de 19 Mayıs’ta En- Şen Festivali düzenlendi

İSTANBUL, (DHA) – Ümraniye Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında özel gereksinimli bireyler için En- Şen Festivali düzenledi. Festivale katılan 11'inci sınıf öğrencisi Ömer Asaf Türkmen, “Bugün mutluyuz, bizim bayramımız” diye konuştu.

Ümraniye'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, En-Şen Festivali ile kutlandı. Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleşen festivale Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; özel gereksinimli bireyler ve aileleri katıldı. Festival alanında; çocuklar aileleriyle birlikte kaşıkla yumurta taşıma, çuval yarışı, mandal takma, halka geçirme, seksek ve penaltı yarışması gibi oyunlara katıldı. Ayrıca çocuklar için akrobasi, maskotlar, sihirbaz, balon show, palyaço gösterileri, sandalye kapmaca, deve-cüce ve ritim gibi gösteriler düzenlendi. Workshop etkinlikleriyle devam eden festivalde rüzgar gülü atölyesi, resim atölyesi, bez çanta baskı atölyesi, ebru atölyesi, yüz boyama atölyesi ve ahşap boyama ile taşlama gibi atölyeler de çocuklarla buluştu. Ayrıca etkinliğe katılan çocuklara katılım madalyası da verildi. Öte yandan saat 15.00’da Ümraniye Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yürüyüş korteji düzenlendi.

“19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Festivalde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Farkındalık oluşturduk, dedik ki engelli kardeşlerimiz aileleriyle birlikte hem eğlensinler hem de 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize armağan edilmiş bu güzel günde, çocuklarımızla ve gençlerimizle birlikte olalım. Çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Zaten normal zamanlarda da spordan tutun da her türlü kültür etkinlikleri, sosyal etkinlikleri, sanatsal etkinlikleri gençlerimizle yapıyoruz. Bunları da burada sergileyelim dedik. Ümraniye halkımız görsün dedik. Saat 15.00’dan sonra da Alemdağ Caddemizde, yaya yolumuzda hep beraber gençlerimizle birlikte ve buradaki engelli gençlerimizle birlikte bir yürüyüş korteji yapacağız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı da hep beraber gençlerle birlikte kutlamış olacağız. Zaman zaman yazın ve kışın bir araya gelerek bu etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz. Ama bugün farklı bir gün. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda farkındalık yaratmak istedik. Herkesi tebrik ediyorum. Başta belediyede çalışan arkadaşlarımı, anneleri ve de sevgili yavrularımızı tebrik ediyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN MUTLUYUZ, BİZİM BAYRAMIMIZ”

4 kez yüzme şampiyonu olan 11. sınıf öğrencisi Ömer Asaf Türkmen hedefinin birincilik olduğunu belirterek, “4 kere yüzme şampiyonu oldum. Hedefim birinci olmak. Müzikle ilgileniyorum. Türkü söylüyorum. Bugün mutluyuz, bizim bayramımız” dedi.

Yüzme ve koşu sporlarında İstanbul ve Türkiye genelinde dereceleri bulunan 12. sınıf öğrencisi Uğurhan Temur ise “ Konya’da ikinci ve dördüncü oldum. Yüzmeyi seviyorum. Mutluyum, heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.