Galatasaray Galatasaray'dan Kerem Demirbay kararı! Okan Buruk devreye girdi

Galatasaray'dan Kerem Demirbay kararı! Okan Buruk devreye girdi

15.05.2024 - 10:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da bu sezon adından en çok söz ettiren isimlerden biri olan Kerem Demirbay'a sürpriz bir talip çıktı. Teklif sonrası sarı-kırmızılı yönetim flaş bir karar aldı.

Galatasaraydan Kerem Demirbay kararı Okan Buruk devreye girdi

6 puan farkla Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını önde götüren Galatasaray'da bu sezon performansıyla fark yaratan isimlerden biri Kerem Demirbay oldu. Sarı-kırmızılıların sezon başında kadrosuna kattığı 30 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, takıma büyük katkı sağladı.

Haberin Devamı

SÜRPRİZ TALİP

Performansıyla dikkat çeken Demirbay'a, ilgi de artmaya başladı. Sarı-kırmızılıların sezon başında Bayer Leverkusen'den 3.7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında, 2026 Haziran ayı sonuna kadar sözleşme imzaladığı Almanya doğumlu Türk oyuncuya, Suudi Arabistan'dan talip çıktı.

Galatasaraydan Kerem Demirbay kararı Okan Buruk devreye girdi

AL SHABAB LİSTESİNE ALDI

Fenerbahçe'nin eski hocası Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Al Shabab, Demirbay için Galatasaray'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor. Demirbay'ı yakından takip eden Suudi ekibinin yakın zamanda temaslara başlayabileceği ifade edildi.

OKAN BURUK KARARINI VERDİ

Ancak Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Demirbay'ın gitmesine sıcak bakmıyor. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; oyuncunun performansından memnun olduk teknik adam gelecek sezon Demirbay'a kaptanlık vermeyi düşünüyor. Demirbay'ın kısa sürede takıma uyum sağlaması ve taraftarlar tarafından da sevilmesinin, teknik direktör Buruk'un bu kararında etkili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Kerem Demirbay kararı Okan Buruk devreye girdi

TÜRKİYE'YE GELMEDEN ÖNCE TEKLİF YAPMIŞ

Ayrıca Al Shabab'ın Demirbay'a, Galatasaray'a transfer olmadan önce de teklif götürdüğü ancak oyuncunun sarı-kırmızılılardan teklif alınca tercihini Süper Lig'den yana kullandığı ortaya çıktı.

7 GOL, 7 ASİST

Takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesi de olmayan Demirbay, sarı-kırmızlı formayla 41 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 gol, 7 asistlik bir performans sergiledi.

Galatasaraydan Kerem Demirbay kararı Okan Buruk devreye girdi