Dünya Netahyahu’nun Refah inadı

Netahyahu’nun Refah inadı

13.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail, dünyanın gösterdiği tepki ve ABD’nin silah sevkiyatını askıya alma açıklamalarına rağmen 1.5 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah’a operasyon konusunda ısrarını sürdürüyor.

Netahyahu’nun Refah inadı

Kentten kaçan 300 binden fazla Filistinli, Gazze’nin orta kesimlerine doğru giderken, Filistin Sağlık Bakanlığı, önceki gece boyunca düzenlenen saldırılarda, 24’ü Gazze’nin orta kesimlerinden, 16’sı da Refat’tan toplam 37 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail tankları, Cuma günü Refah’ın doğu ve batı bölümlerini ayıran ana yolu ele geçirerek, etkili bir şekilde kuşatmıştı. İsrail, Cibaliye mülteci kampında sayıları 100-150 bini bulan Filistinliler için de tahliye emri çıkardı. Öte yandan İsrail güvenlik kabinesi, ordunun Refah’taki operasyonunun “ölçülü bir şekilde genişletilmesini” onayladı. ABD, operasyonun genişletilmemesini istemişti. Axios sitesinin haberine göre, söz konusu genişleme, Biden’ın belirlediği “kırmızı çizgiyi” aşmayacak. Ancak Axios’a konuşan bir başka kaynaksa, operasyonun Biden’ın belirlediği çizginin aşılması olarak görülebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘KANLI’ PROTESTO

ABD’de üniversite öğrencilerinin İsrail karşıtı eylemleri devam ediyor. Teksas’da bulunan Austin Üniversitesi öğrencileri ellerini kırmızıya boyayarak İsrail’in Gazze’de döktüğü kana dikkat çektiler.