Gündem ‘Kumpasçılarla işimiz olmaz’

‘Kumpasçılarla işimiz olmaz’

19.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin Kızılcahamam’daki Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuştu.

‘Kumpasçılarla işimiz olmaz’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, özetle, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KOBANİ DAVASI: “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbü” suçunu işlemiş olanlara hoşgörüyle bakmak, dış tehditlerle bağımsız ve tarafsız yargıyı işlevsiz hale sokmanın hesabını yapmak, uzlaşma ve yumuşama değil, tükeniş ve altüst oluş demektir. Terörist Demirtaş’ın ve diğer bölücülerin ceza almasına ‘hukuksuzluk’ demek, bunun yumuşama ortamına zarar verdiğini ileri sürmek terör seviciliği ve ikiyüzlülüktür.

YOLUMUZ KESİŞMEZ: Kumpasçılarla işimiz olamaz, komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde, FETÖ benzeri yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez.

Haberin Devamı

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALI: Cumhurbaşkanımız başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır. Hiç kimse kendisine güç vehmetmemeli, karanlık senaryolarla, gizli tanık ifadeleriyle, üstlendiği görevi kötüye kullanmak suretiyle iç huzur ve barış ortamımızı zedelemeye kalkışmamalıdır. Eğer bu kalkışma olursa, buna cüret edenlerin başı mutlak surette ezilmeli, bağ ve bağlantılarının, devlet, toplum ve medya içindeki uzantılarının tasfiyesi acilen sağlanmalıdır. Konu, devlet ve milletin istikbali ise hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ: FETÖ ve FETÖ benzeri yapıların devleti zehirleyip, devlet içinde feodal ve imtiyazlı alanlar oluşturmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın yanındayız, devlet ve milletle ortak kaderin ta merkezindeyiz.