Geri Dön
Uzmanpara Societe Generale net karını açıkladı

Societe Generale net karını açıkladı

Societe Generale, hafifçe zayıflayan gelirleri nedeniyle ilk çeyrekte daha düşük net kâr açıkladı ancak 2024 hedeflerini yineledi ve Fransız perakende bankacılık kolunda bir iyileşme sinyali verdi.

Societe Generale net karını açıkladı

Societe Generale yaptığı açıklamada, net kârının bir önceki yılın aynı dönemindeki 868 milyon euroya kıyasla 680 milyon euro olduğunu söyledi. Buna, Fas'taki varlıkların satışına ilişkin son anlaşmalardan kaynaklanan zarar ve esas olarak şüpheli kredilere ilişkin karşılıklardan kaynaklanan daha yüksek risk maliyeti de dahil.

Haberin Devamı

Çeyrek geliri %0,4 düşüşle 6,64 milyar euroya geriledi. Genel Müdür Slawomir Krupa, "Fransa'da bireysel bankacılığın toparlanması, geçen çeyreğe kıyasla net faiz gelirindeki artışla devam ediyor" dedi.

Visible Alpha anketine katılan analistler Societe Generale'in 6,38 milyar euro gelirle 475,7 milyon euro net çeyrek kârı açıklamasını bekliyordu.

Banka, bankalar için önemli bir karlılık ölçütü olan maddi özkaynak karlılığının %6'dan fazla olması ve gelir büyümesinin %5 veya üzerinde olması yönündeki tüm yıl hedeflerini teyit etti.