Dünya Örümcek ikizler infial yarattı! Amerikan dergisi yayınladı: Tek vücut, üç bacak, dört kol

Örümcek ikizler infial yarattı! Amerikan dergisi yayınladı: Tek vücut, üç bacak, dört kol

15.05.2024 - 12:54 | Son Güncellenme:

ABD basını, 'örümcek ikizler' isimli yapışık ikizlerin fotoğraflarını ilk kez yayınlandı ve ameliyatın detaylarını yazdı. Görüntüler ise dünya medyasında ses getirdi.

Örümcek ikizler infial yarattı Amerikan dergisi yayınladı: Tek vücut, üç bacak, dört kol

275 milyon nüfuslu güney asya ülkesi Endonezya'da son günlerin hatta yüzyılın en ilginç doğumlarından biri kayıtlara geçti. İki milyonda bir ihtimal olduğu belirtilen bu doğuma uzmanlar ikiz erkek bebeklerin üç bacak, dört kol ve bir penisle dünyaya geldiğini belirtiyor ve aynı zamanda bir mesaneyi, rektumu ve bağırsağı paylaştıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

ABD DERGİSİ DETAYLARI YAZDI

Amerikan Sağlık Dergisi tarafından yapılan güncellemede ise çocukların hayatlarının ilk 3 yılında dik oturamadıkları belirtti. Özel bir ameliyata alınan bebeklerin üçüncü bacakları kesildi, dik oturabilmeleri için ise kalçalarına ek plaklar takıldı. Dergi ayrıca tek yumurta ikizlerini gebeliğin ilk haftalarında saptanabildiğini ve henüz erken aşamada böyle anomalilikler için kürtaj önerildiğini belirtti.

BAŞARISIZ AMELİYATLAR

Ameliyatın ne kadar sürdüğü belli değil ancak ikizlerde üç aylık takip sonrasında herhangi bir komplikasyon görülmedi. Ameliyat onların oturabilmesine ve potansiyel olarak ayakta durabilmesine olanak tanıyarak vücutlarına daha fazla bağımsızlık kazandırdı. Tarihte buna benzer vaka sayısı ise 1994, 1989'da tespit edildi. Bu bebeklerin ameliyat süresi ortalama 10 saat sürmüştü. Bir başka ameliyat ise 2011 yılında gerçekleşti ancak operasyon başarısız oldu. Bebekler birbirlerinden ayrılamadan yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

Örümcek ikizler infial yarattı Amerikan dergisi yayınladı: Tek vücut, üç bacak, dört kol